Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın "AK Parti ile MHP Zonguldak'ta ittifak yaptı" açıklamalarını değerlendirdi.

Yavuzyılmaz'ın ittifak açıklamalarının arkasına sığınmaması gerektiğini belirten Uçar "AK Parti ile MHP ittifak yaptı' diyorlar ittifakın kralını kendileri yaptılar. Kimlerin kimlerle hangi kulvarda seçime girdiği belli" dedi.

"VATANDAŞLAR 'SİZ BU ŞEHRİ İYİ YÖNETEMEDİNİZ' DEDİLER"

Zonguldak'ta belediyeyiz alarak başarı elde ettiklerini belirten Uçar, şunları söyledi;

"Yerel seçimler başladığı gün Zonguldak Merkezle ilgili zaten hemşehrilerimizin bir değişim isteği içerisinde olduğunu biliyorduk. O düşünce ile yola çıktık. O anlamda aday arkadaşımız sahada çok çalıştı. Gönül belediyeciliği ilkesiyle insanların hepsini kucaklamak, elini sıkmak, onların kapısı tıklamak gibi bir seçim politikamız vardı. Belediye başkan adayı arkadaşımız bunları harfiyen yerine getirdi. Çalıştılar, çabaladılar, emek verdiler. İl Başkanı ve İlçe Başkanı arkadaşımızın çok büyük gayretleri oldu. Tüm ekip olarak sahada idik. Netice itibariyle kararı halk verecekti. Halk kararını verdi. CHP'ye; " Siz bu şehri yönetemediniz. Yete, tamam" dedi. MHP'nin Zonguldak'taki oy oranı belli zaten. Bunları anketlerle manipüle etmeye çalıştılar. Bunların detayına girmek istemiyoruz. Halk şunu söyledi; " Burayı iktidar partisi kurtarır. Bu şehrin sorunlarını iktidar partili bir belediye çözer" anlayışı içerisinde sandığa gittiler. Bu şu anlama geliyor; çok önemli bir sorumluluk yüklenmiş olduk. Teşkilatlarımız aday arkadaşımızın yapacağı projelerin arkasında olduğunu, beraber olacağımızı, aday arkadaşımıza hesap sorduğu zaman bize de hesap soracağını dile getirdik. Bu şehrimizin 10 yıldır geri kalmışlığını ortadan kaldırmak için herkesin gayret etmesi lazım. 5 yıllık dönemi dolu dolu geçirerek yapılamayan hizmetlerimizin hızlı bir şekilde yapılması için çaba sarf edeceğiz. Bu vesile ile ben bu desteği veren Zonguldaklı hemşehrilerimize katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Onları mahcup etmeyeceğiz. Zonguldak'a güzel hizmetler ederek Zonguldak'ı köy görünümünden kurtaracağız."

"MHP İLE AK PARTİ İTTİFAK YAPSAYDI BELKİ DE FARK DAHA ÇOK OLACAKTI"

CHP Milletvekili Yavuzyılmaz'ın Zonguldak'ta AK Parti ile MHP'nin ittifak iddiasını değerlendiren Uçar, şöyle konuştu;

"Deniz Bey daha önce burada belediye seçimleri yaşamadı. Tecrübesi de yok. Bununla ilgili neye göre yorum yapıyor bilmiyorum. Yapmış olduğu açıklamaların çok tutarlılığı yok. Böyle bir şeyin arkasına sığınıp böyle bir ifade kullanmak, tutarlı bir açıklama değil. Ne alakası var MHP ile AK Parti'nin gizli ittifakı MHP ile AK Parti ittifak yapsaydı belki de fark daha çok olacaktı. AK Parti ile MHP ittifak yapsaydı belki fark daha çok olurdu. Başarısızlığının arkasına bir takım şeyler uydurmak doğru değil. Gerçek olan şu: MHP kendi adayı ve seçmeniyle seçime girdi. MHP'nin Zonguldak merkezdeki oyu belli, seçim öncesinde anketlerle, bir takım açıklamalarla bu işleri süsleyerek seçmeni yanıltmak diye bir yönteme başvurdular. Çok doğru bir yöntem değil, olmadığına gördük zaten. Vatandaş gerçekleri görüyor, bütün partilerin seçmeni belli Zonguldak'ta. 'AK Parti ile MHP ittifak yaptı' diyorlar ittifakın kralını kendileri yaptılar. Kimlerin kimlerle hangi kulvarda seçime girdiği belli. CHPlilerin şunu demesi gerekiyor: 'Biz Zonguldak'ı yönetemedik, hemşerilerimiz bizi ikaz etti, yanlış yaptınız, beceremediniz, başaramadık demeleri gerekirdi."

"ŞEHRİ ÇOK DÜŞÜNMEYEN, HER ŞEYE İDEOLOJİK BAKAN, HİZMET GELMİŞ GELMEMİŞ ÖNEMSEMEYEN KESİM"

Bahçelievler Mahallesi seçmenin yüzde 40'ının oy kullanmamasını değerlendiren Uçar, şunları söyledi;

"Bahçelievler seçmeni bu demokratik yarışa sahiplenmemiş. Ama lafa gelince kendileri aydın geçinen, demokrat, özgürlükçü, herkesin haklarına riayet eden, saygı duyan elit bir kesim olarak kendilerini tanıtıyorlar. Bu hareketleriyle bu tavırlarıyla demokratik haklarını kullanmamakla bu sürece destek vermemişler. Tepki koymuş da olabilirler, bu işin ayrı boyutu. Burada şöyle tepki gösterebilirlerdi: başaramayan kişi kimse ona oy kullanmasalardı. CHP'nin burada hizmet üretmediğini, proje üretmediğini, başarısız olduğunu, bundan dolayı da aleyhte oy verebilirlerdi. CHP'ye önemli bir mesaj vermiş olabilirdi. CHP'liler de bunun arkasına sığınıyorlar: 'Bahçelievler oy kullanmaya gitmemiş, seçimi ondan kaybetmişler. Tekrar sandığa gelselerdi yanlışa evet mi diyeceklerdi. Bahçelievler'de enteresan bir seçmen kitlesi var. Şehri çok düşünmeyen, her şeye ideolojik bakan, hizmet gelmiş gelmemiş çok önemli değil, yeter ki benim zihniyetim, benim anlayışım iktidar olsun. O yüzden şehrimiz de bu zamana kadar kaybetti."

Editör: Pusula Gazetesi