-ÖZEL İÇERİK-

Zonguldak Belediye Başkan Vekili Murat Uzun, dün mecliste yaşanan kavgalar ve sonrasında CHP Gurup Başkan Vekili Atınç Kayınova'nın yaptığı eleştirel açıklamalarla ilgili konuştu.

Ömer Selim Alan'ı hizmetler üzerinden eleştiren CHPli Atınç Kayınova "Tabi ki terk edilir meclis. Biz halk için oraya gidiyoruz. 100 gün boyunca kandırmışlar. Bir dilekçe ile bir kağıt ile kandırdıklarını ortaya koydular. Bundan daha ötesi yok" diye açıklamalar yapmıştı.

Reddettikleri konunun suyun indirimi olmadığını belirten Uzun "Önergenin veriliş şekli ve içeriğiydi. Onları dışlamıyoruz. Bunu dün de dile getirmiştik. Dün CHP bize bir emir vermek istedi. Biz kimsenin emir eri değiliz. Ama mehter marşı ile geldiler, İzmir Marşı ile gittiler diyebiliriz" dedi.

Uzun Pusula'nın sorularını şöyle yanıtladı;

"Bizim aslında reddettiğimiz suyun indirimi değil, önergenin veriliş şekli ve içeriğiydi. Suyun hem kalitesinin arttırılması hem de fiyatların vatandaşımızın lehine revize edilmesi noktasında belediyemizin duruşu zaten ilk günden beri hem seçim vaadi olarak bugünde hizmet vaadi olarak gündemimizde çalışmalara devam ediyoruz. Ancak belediye de kayıp kaçak oranı çok yüksek. Biz seçim döneminde de bunu dile getirmiştik. Bu kayıp kaçak oranında her birim elde ettiğimiz başarı hem belediyenin gelirini arttıracak ve o geliri biz halkımızın yararına yansıtarak, belediye indirim yaparken kara geçmiş olacak. Doğru olan adımlar bunlar. CHP bize direkt olarak yüzde 40'lık bir indirim yapmamızı emretti. Biz kimsenin emir eri değiliz. Bu konuların istişare ile yapılması konusunda biz her konuyu onlarla paylaşıyoruz. Onları dışlamıyoruz. Bunu dün de dile getirmiştik. Dün CHP bize bir emir vermek istedi. Ama mehter marşı ile geldiler, İzmir Marşı ile gittiler diyebiliriz."

"Komisyona gönderilecek. Belediyemizi 31 Mart sabahı halkımız bize teslim ettikten sonra belediyenin ihtiyaçlarına hem insan kaynakları bakımından hem fiziki ihtiyaçlarına bizde dokunmaya çalışıyoruz. Bakıyoruz. Bu doğrultuda oluşan ihtiyaçları, gidermeye gayret ediyoruz. CHP, Secaattin Gonca döneminden sonra Zonguldak Belediyesi'ne yaklaşık 500 kişi almış vaziyette. Çok ciddi bir personel alımı söz konusu. Ve maalesef belediyenin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman noktasında ise son derecde yetersiz kalınmıştır. Doğru adımlar atılamamıştır. Doğru planlamalar yapılamamıştır. Şimdi biz gerek mali işler ile ilgili, gerek diğer mali hizmetler noktasında ihtiyaçların giderilmesi. Bu noktada duyduğumuz eksiklerin giderilmesi personel ihtiyacımızı gidermeye çalışıyoruz. Burada da tartışma konusu olan ekonomist konusunda ziyade, kendi dünyalarında buraya gelecek olan kişini kimliği ile alakalı olarak düşünüyorum. Ben şöyle bakıyorum. Bir başkan, yönetici çalışacağı ekibi kendisi belirler. Bunu birlerinin tartışması, biz bugüne kadar CHP'ye niye şu kişiyi işe aldınız diye sorduk mu. Sormadık. Göreve geldikten sonra da sormadık. O gün onlar öyle taktir etmiş. Bugünde başkanımzı böyle takdir ediyor diyebiliriz."

Editör: Pusula Gazetesi