CHP'den 15 milletvekili bugün istifa ederek İYİ Parti'ye katılmak üzere başvurdu. CHP ile İyi Parti'nin anlaştığı böylelikle İyi Parti'nin Meclis'te grup kurarak seçimlere gireceği belirtiliyor. 15 isim de açıklandı.

CHP'den İYİ Parti'ye geçen 15 isim:

Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal,

Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer,

Ankara Milletvekili Nihat Yeşil,

Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız,

Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın,

Burdur Milletvekili Mehmet Göker,

Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu,

Bursa Milletvekili Erkan Aydın,

Çorum Milletvekili Tufan Köse,

Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu,

İzmir Milletvekili Tacettin Bayır,

Kayseri Milletvekili Çetin Arık,

Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet,

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,

Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş

Şu an Meclis'te bulunan İYİ Partili isimler şöyle:

Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Isparta Milletvekili Nuri Okutan, İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu.

Seçim Kanunu'na göre, bir partinin seçime katılabilmesi için, "İllerin en az yarısında, oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olmaları veya Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gruplarının bulunması şartını" yerine getirmesi gerekiyor. İYİ Parti'nin, 6 ay şartına takılması durumunda, B Formülü'nün yani, TBMM'de grup kurmak için gerekli olan 20 milletvekili şartının yerine getirilmesi için en az 15 milletvekiline daha ihtiyaç bulunuyor. Şu anda İYİ Parti'nin Meclis'te 5 sandalyesi bulunuyor. Meclis'te 20 sandalyeyi bulursa, İYİ Parti seçimlere doğrudan katılma hakkına kavuşacak.

ÜNAL DEMİRTAŞ KONUŞTU

CHP'den istifa edip İYİ Parti'ye katılan Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, istifaya ilişkin konuştu. Demirtaş şöyle dedi: AK Parti ve MHP tarafından bir kumpas var, biz bu kumpası boşa çıkarmak ve Türkiye'nin önünü açmak için İYİ Parti'ye geçiyoruz. Seçilmesek de önemli değil, koltuğun önemi yok. Karar aşamasında Grup Başkanvekillerimizin değerlendirmesi oldu ve 15 vekil belirlenerek adımlar atıldı. Türkiye'nin içinde bulunduğu demokrasi sıkışıklığının önünü açmak için bu adım atılıyor. CHP'den istifa edip üyelik belgelerimizi (İYİ Parti'ye) verdik.

Editör: Pusula Gazetesi