Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı, Atatürk Düşünce Derneği (ADD)ve Eğitim-İş Sendikası üyeleri Valilik önünde alternatif çelenk koyma töreni düzenlendi.

Törene: CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, İl Başkanı Hakkı Güney, Merkez İlçe Başkanı Yusuf Mar, Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, Zonguldak eski Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Nazan Papila, Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Metin Kahveci, Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Gülhan Çetin ce çok sayıda CHPli üye katıldı.

Atatürk Anıtı'na; CHP İl Başkanlığı, ADD Şube Başkanlığı, Eğitim İş Sendikası Şube Başkanlığı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şube Başkanlığı, Yardım Sevenler Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin koyduğu çelenklerin ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

CHP İl Başkanı Hakkı Güney, "törene katılanların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayarak, Cumhuriyetimizin 96'ıncı yıl dönümünü kutlamaktan onur duyuyoruz" dedi.

GÜNEY: ATATÜRK'ÜN GÖSTERDİĞİ HEDEF OLAN ÇAĞDAŞ MEDENİYETE ULAŞAMA MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ"

Başkan Güney, açıklamasında şunları söyledi; "1920'den itibaren maden ocakları ve Zonguldak için özel yasalar çıkartan Atatürk ve arkadaşları sanayileşmeye büyük önem veriyorlardı. 26 Ağustos 1931 tarihinde Zonguldak' ziyaret eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Zonguldak'ın derin toprakları altındaki servet-i madeniyye ne kadar kıymetli ise, bizim nazarımızda Zonguldak da o kadar çok kıymetli bir vilayetimizdir" dedi. 1933 de Birinci Kalkınma Planı yapıldı. 1937 de İkinci kalkınma planları yapıldı. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin 10'uncu kuruluş yıldönümünde, 1933 yılında "Az zamanda büyük işler başardık" diyordu. Tarımda kendisine yeten, sanayide hızla büyüyen ve gelişen bir Türkiye vardı. 24 Temmuz 1923 de Lozan'da bağımsızlığımızı tanımak zorunda kalan emperyalist devletler tabii ki bu işin peşini orada bırakmadılar. Ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel her alanda saldırılarını sürdürdüler. 1919 dan buyana Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef göstermeye çalıştılar. Yerli işbirlikçiler yarattılar. Yurttaşlık bilincimizi, bölücü, ayrılıkçı yandaşlarla dağıtmaya çalışıyorlar. Ne yazık ki bugün dış borç batağında ekonomik kriz ile boğuşuyoruz. Ekonomik, sosyal ve siyasal sorunlarımız var. Mustafa Kemal Atatürk'ün her şeyine karşı çıkanlar, emperyalistlere uyarak onun "Yurtta barış, dünyada barış" anlayışını da yok sayıyorlar. 31 Mart ve 24 Haziran 2019 mahalli seçimlerinden sonra Türkiye'de yeni bir dönem başladı. Halkımız, bu iktidarın ülkemizi yönetemediğini gördü. Biz, Atatürk'ün, milletimizin bağımsızlık tutkusuna ve vatan sevgisine güvenerek çıktığı bu yolda, onun gösterdiği hedef olan çağdaş medeniyete ulaşama mücadelemizi sürdürüyoruz. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün unutturulmaya çalışıldığı ve tarihin geri sarılmak istendiği bu süreci de CHP önderliğinde milletimizle birlikte aşacağız. Milletimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet. Sağ olun, var olun."

Editör: Pusula Gazetesi