Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı binasında konuşan CHP Zonguldak Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Atınç Kayınova, Belediye Meclisi'nde AK Parti kanadının MHP ile birlikte 'Nasıl olsa 19 kişiyiz her istediğimizi yaparız' mantığıyla hareket ettiğini ve bunun şehrin, toplumun bazı kesimlerince benimsenmeyeceğine dikkat çekti. AK Parti'nin katı atık bedelleri sorununu kucağında bulduğunu belirten Kayınova; "Belediye Meclisine İmar plan değişikliği konusu ek önerge getirildi. Madde bir kamu kurumuna ait değildi. Dikkat çekici ek önergenin ak partinin bir belediye meclisine ait bir önerge olmasıydı. Nasılsa benim sayısal çoğunluğum var. İstediğimi yaparım. Biz hukuku kullanarak vicdan muhasebemizi yaparak mücadelemize başladık. Şehirde başka yerlerde işler yapıyorsunuz. Bu işleri kamuoyu ile paylaşın. Şuanda Zonguldak'ta emniyet müdürlüğü ile yapılan işlerin hata olduğunu söyledik. Belediye Başkanı Alan, nasılsa çoğunluğum çok istediğimi yaparım. Gelecekte sakıncalar yaratacağını söyledik. Bu gün yapılan madde dairesine iade edilerek itirazımızı doğrulamış olduk. Katı atık bertaraf ücretlerini aşağı indirdik. Kendisi indirelim diyordu ancak dışardan gazel okumak kolaydı. Ak parti meclis üyeleri bu sorunu kucaklarında buldular. Bu işler öyle gazel okumakla olmuyor" dedi.

"HAZİNE ARAZİSİNİN SAHİBİ OLAN İMAR KOMİSYONU ÜYESİ..."

"İmar komisyonunda bu meclis döneminin ilk evrakının belediye meclis üyesine ait olması ve evrakın geçmişten gelmesi ve yangından mal kaşırcasına önümüze geldi" diyen Atınç Kayınova; "Ve iadesi ile dairesine gönderdik. Verilen belgenin noter tarihinin geçtiğini gördük. Bu belgeyi veren meclis üyesi arkadaşımındır. Sen tarihinin bilmiyor musun? Kimse daire müdürünün komisyon üyelerinin peşinde gezmesin. Bildiğim kadarıyla o arkadaşımız imar komisyonundadır. Hazine arazisinin sahibi olan imar komisyonu üyesi olan kişi meclis üyesi arkadaşımızdır. Siz verdiğiniz belgenin geçerlilik tarihini bilmez misiniz? O zaman neden koskoca belediye meclisini Neden belediye başkanı ve çalışanlarını uyarmıyorsunuz. Burada hata yapmışsın ve bir dakika diyeceksin. Bu evrakı meclise yollatmayacaksınız. Burada art niyet olduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple CHP olarak bu belgenin usulsüzlüğü nedeni ile dairesine iadesini uygun gördük" şeklinde konuştu.

"NE OKUDUKLARI EVRAKIN FARKINLAR NE TARİHLERİNİ BİLİYORLAR NE DE İÇERİĞİNİ BİLİYORLAR"

Belediyeye ait katlı otoparkın TTK'ya ait parseli konusunda da Belediye Başkanı'nın istediği yetkiye de değinen Atınç Kayınova şöyle konuştu; "Diğer bir konu ise kapalı otopark olarak kullanılan TTK'ya ait olan parselinin yetki istendiği maddeye biz onuncu ayda evet demiştik. Nasılsa biz 19 kişiyiz istediğimizi yapar istediğimizi geçeriz. Mevzuata aykırı ve kanunlara aykırıdır. MHP ve AKP birlik olarak istediğimizi yaparız şeklindeler. Ne okudukları evrakın farkınlar ne tarihlerini biliyorlar ne de içeriğini biliyorlar. Bunu daha birinci mecliste gördük. Belediye Başkanına yetki verdiler. Biz bu evrakların eksik olması ve yönetmeliğe aykırı olması nedeni ile çekimser kaldık. Komisyona gitseydi evet diyecektik. Şuanda alınan karar kadüktür. Mevzuata aykırıdır. O evrak üzerinden yapacakları TTK üzerinden aldım verdim ilişkiler işlem yönünden hukuk yönünden sakattır. Çok basit bir konuyu sayısal çoğunluğumuz var diye istediğimizi yaparız mantığı ile bu hale getirdiler. Verilen yetkide kanuna ait belgeler Şuanda yine Ömer Selim Alan'dan beklentimiz hukuka aykırı bu evrakı valilik makamına yollamayıp dairesine iadesini istemektir. Bunu yapmadığı sürece kendisi de hukuk dışı işleme ortak olacaktır."

Editör: Pusula Gazetesi