Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, Aleyna Tilki'nin konser vereceği "Karaelmas 16'ncı Karadeniz Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali"nin iptal edilmesiyle ilgili değerlendirme yaptı.

Festival işinin tecrübe işi olduğunu belirten İl Başkanı Güney, "Aleyna Tilki'ye bizim tabanımız tepki göstermez. Halil Posbıyık bu işi iyi yapıyor" dedi.

Başkan Güney, festival ve Aleyna Tilki ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Aleyna Tilki'nin festivalde konser verecek olması AK Parti tabanından büyük bir rahatsızlık hissedildi. Bu tepkiler hala Zonguldak'ta devam ediyor. Bizde Ereğli'de festival yapıyoruz. 'Festival yapılmasın' demiyoruz, ama bu konuda bizim tecrübemiz daha büyük. Bizim tabanımızdan böyle bir rahatsızlıklar gelmiyor. Taban bunun için teşekkür ediyor. Halk da teşekkür ediyor. Halil Posbıyık bu işi güzel yapıyor. Ereğli'de her kesime hitap edecek sanatçılar ön plana çıkıyor. Onun için bir Aleyna Tilki ne getirecek Zonguldak'a? Gençler isteyebilir. Tabi belirli bir yaş grubu da bunun Zonguldak için iyi olmadığını söylüyor. Komitede kim var, hangi arkadaşlar bunu seçti? Tabi o arkadaşlara da sormak lazım. Onun için biz bu konulara fazla girmiyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi