Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı 36'ıncı Olağan Kongresi başladı. Umut Başoğlu ve Halil Furat'ın aday olduğu 2 listeyle gidilen kongrede 577 delegenin oy kullanması bekleniyor. Kongreye; Umut Başoğlu beyaz liste, Halil Furat ise mavi listeyle katılıyor.

Zonguldak Dedeman Otel'de gerçekleştirilen kongreye CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, partililer ve delegeler katılıyor.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan ve parti içerisindeki kavgalara dikkat çeken İl Başkanı Ahmet Altun, "Aday değilim aday olan arkadaşlarıma da başarılar dilerim. Seçimlere kadar kırgınlıkların ve kızgınlıkların sona ermesini diliyorum. Aday olacak arkadaşlarıma da başarılar diliyorum" dedi

Kongrenin Divan Başkanlığı'na Nuri Tekin, Başkan Yardımcılığına İsmail Külah, katip üyeliğe ise Nuri Genç ve Aysel Köktürk seçildi.

SEVCAN ÖZELLİ İTİRAZ ETTİ

CHP İl Başkanı Adayları'ndan Umut Başoğlu'nun listesinde parti tüzüğüne göre kadın kotasına uyulmadığına dikkat çekerek Divan Başkanlığı'na itirazda bulundu. Özelli, divana sunduğu itiraz dilekçesinde; "İl Başkan Adayı Umut Başoğlu'nun kurultay delegeleri listesinde partimiz tüzüğünün cinsiyet kotasını düzenleyen maddesine uyulmamıştır. Listenin Partimiz Tüzüğünün cinsiyet ve gençlik kotasını düzenleyen 61/a ve 61/b maddesine göre yeniden düzenlenmesini ve bu itirazımın divan kayıtlarına geçirilmesini talep ederim" ifadelerine yer verdi.

Editör: Pusula Gazetesi