Yüksel Yayla ve Nazira Uzta başta olmak üzere CHP'li kadınlar, sosyal medya hesaplarından CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse'ye çağrıda bulunarak şu metni paylaşıyorlar:

"KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI FATMA KÖSE HANIMEFENDİYE ulaşmak mümkün değil bu anlayışla mı 2019'a gidilecek? Çok yazık... Maalesef onlarca yılını ailecek C.H.P ye vermiş bir kişi olarak böyle bir dönem görmediğimizi çok üzülerek ifade etmek zorunda kaldık... Paylaşılacak o kadar çok yanlışlar, hatalar, eksiklikler var ki saymakla bitmez. Sadece kapalı kapılar ardında kimsenin haberi olmadan, oldubittiye getirilerek tamamen usulsüz yapılan ilçe kadın kolları seçimini yeni öğrendik. Sorduk, soruşturduk seçimden kimsenin haberi yok veya yandaş 10-15 kişiye haber verilmiş, yönetmeliğe uygun duyurular yapılmamış küçük olsun benim olsun zihniyetiyle apar topar güya zabıtlar tutulmuş seçim yapılmış. Bu kabul edile bilinir mi?

Bende dahil bu usulsüzlükleri işitenler, duyanlar olaya müdahil olmak istedik. Usulsüzlüklerle bir yere varılamayacağını ifade ettik. Usulüne uygun, geniş katılımlı bir seçimin yeniden yapılması gerektiğini dile getirdik. Bu yakınma ve talepleri Merkez İlçe Başkanına, İl Başkanına ilettik. Defalarca il kadın kolları genel başkanını aradık. Sadece merkez ilçe başkanımız elinden geleni yapmaya, Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkanına ulaşmaya çalıştı. Ancak mümkün olamadı. İl kadın kolları başkanına laf anlatılmaya çalışıldı. Ancak olmadı. Kadın kolları genel başkanına ulaşabilmek ne mümkün? Meğer kadın kolları genel başkanına ulaşabilmek devlet bakanına ulaşmaktan daha zormuş. Bunu da gördük.

Ayrıca İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır hanımefendiye ise laf anlatmak, ulaşabilmek daha da zormuş... Merkez ilçe Kadın Kolları seçimi, yapılan usulsüzlükler toplantıda olmayanları varmış gibi göstermeler karşısında yapılanların doğru olduğunu savunmaya hanımefendi inatla devam etmektedir. Dahası "Bütün yetki bizde istediğimizi yaparız, Genel Merkez bütün yetkiyi bize verdi" diyebilmektedir. Neticeten yapılan bu usulsüzlükleri giderecek bir yetkili bulmak mümkün olmamıştır. Bu aşamada daha fazla detaya girmek istemiyoruz. Ancak partinin gerçekte arzulanmayan bir konuma düşürüldüğü açıkça görülmektedir. Bu kadar başıboşluk kabul edilemez. Sesimizi bir kez de bu şekilde duyurma yolunu seçmek zorunda kaldık. Seçimler mevzuata uygun yapılmalıdır. Merkez İlçe Kadın kolları seçimi yapılmadan, İl Kadın Kolları seçimi yapılamaz. Son kez uyarıyoruz. Bu çirkinlikler giderilmediğinde onlarca bayan üyenin istifada dahil çeşitli seçenekleri gündeme getireceğini paylaşıyor. Acil çözüm bekliyoruz."

HEDEFTEKİ İSİM: MERVE KIR

CHP'nin emektarı Nazire Usta, "Bu kadar çirkin siyaset bana göre değil, En yakın zamanda istifamı vereceğim" dedi.

Nazire Usta, İl kadın Kolları Başkanı Merve Kır'ın Çaycuma Belediyesi'nde işe alınmasını eleştirdi.

İşte Nazire Usta'nın paylaşımı:

Çok acı ki ayaklar baş oluverdi. Yıllarını bu partiye vermiş her kademesinde alın teri dökmüş bizler birileri tarafından hiçe sayılmıştır. Emeklerimize saygısızlık yapılmış oy kullanma hakkımız ayakaltına alınmıştır. Sahte imzalar yapılmış gibi gösterilen seçim aradığınızda bulamadığımız muhatap onlarca kadın istifa etmeye hazır. Söyledik kale bile almayan bir yönetim. Emeklere yazık, verilen yıllara yazık. Ne bekledik bu partiden? Oğul uşağımızı işlemi koydular ki, şimdiki Kadın Kolları Başkanı Çaycuma Belediyesi'nde ise alınmış? Onca kadın. Yağmur çamur kapı kapı aç susuz dolaşmış. Ve gelinen noktada hiç sayılmışlardır. Aaa yeter ya kimsiniz siz? Kimler geldi kimler geçti? Sizde geldiğiniz gibi gideceksiniz bir gün. Bu kadar çirkin siyaset bana göre değil. En yakın zamanda istifamı vereceğim. Mahvettiniz bu partiyi. Yazıklar olsun."

Editör: Pusula Gazetesi