Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Danışma Kurulu Toplantısı, dün gerçekleştirildi. Alaborina Restoran'daki toplantıya; CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz, 25-26'ncı Dönem Milletvekili Şerafettin Turpcu, 22'nci Dönem Milletvekili Harun Akın, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, ilçe ve belde belediye başkanları, ilçe ve belde başkanları, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve üyeler katıldı. Danışma Kurulu'nun Divan Başkanlığını, İl Başkan Yardımcısı Eylem Ertuğrul yaptı.

SALONDA SOĞUK RÜZGARLAR ESTİ

Salonda, yeni ve eski milletvekillerinin ayrı ayrı masalarda oturması dikkat çekti. 22'nci Dönem Milletvekili Harun Akın, İl Başkanlığı'ndan milletvekilliği adaylığı için istifa eden Umut Başoğlu, Ereğli Belediye Başkanlığı'na aday adayı olan Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol ile birlikte oturdu. Genel Merkez'de kurultaya gidilmesi için muhalif hareketin içinde yer alan 25-26'ncı Dönem Milletvekili Şerafettin Turpcu da, ayrı bir masada partililerle oturdu.

CHP 25 ve 26'ncı Dönem Milletvekili Şerafettin Turpcu, referandum seçimlerinden 24 Haziran seçimlerine kadar olan süreci değerlendirerek, seçimlerin nasıl kaybedildiğini anlattı. Yereldeki partililerin de hatalarını hatırlatan Turpcu, 2019 yerel seçimlerinde başarılı olmak adına uyarılarda bulundu.

İl Başkanlığı seçimlerinde Umut Başoğlu, Harun Akın ve Halil Posbıyık'ın ili organize ettiğini öne süren Turpcu, "Kabahat Genel Merkezde, bunları ayarttığı için..." diye sert konuştu. Belediye başkan adayı olabilecek bu üç ismi kürsüden eleştiren Turpcu, "Benim arkadaşlarım size lazım değil mi? Eğer adaysanız, bizim arkadaşlarımız size zarar mı verecek? Size bizden fayda gelir" dedi.

"İNSAN 'ŞERAFETTİN BEY, BİZ BİR HATA YAPTIK, EN AZINDAN BELEDİYELERDE NE YAPABİLİRİZ?' DİYE BİR AKIL ALIR"

Turpcu'nun kürsüde yaptığı konuşmanın bir kısmı şöyle:

"Bir futbol takımı düşünün, bir de antrenör. Geçmişten gelen mücadeleler var, ama insanlar birbirini çok kırdı. Aynı futbol takımı, aynı oyuncular, antrenörü aldınız, dışarı bıraktınız. Yeni antrenörlerle beraber hüsrana uğradınız. Referandumda 191 bin 500 oy, 160 bine düştü. Genel seçimlerde 147 bin oy, 119 bin oya düştü. Oyuncular aynı, antrenör, sonuç niye farklı? Biz iki defa kurtardık, şu anki il veya ilçe yönetimlerinden bahsetmiyorum. 3 senede iki defa birinciliği aldık. Birisini 38 sene sonra aldık, Karadeniz'de Artvin ile beraber. Bu takımı sen niye bozuyorsun kardeşim? Bozdun şimdi, ne yaptın, başaramadın. Bu takımı bozup bizi Zonguldak'ta başarısızlığa sürükleyenler, çıkıp bir özür dileyin Allah aşkına. Bütün hüner Merkez ve Ereğli'de, seçimleri burada alabiliriz. Genel seçimlerde büyük hatalar yaptınız. İnsan gelir, 'Şerafettin Bey, biz bir hata yaptık, en azından belediyelerde ne yapabiliriz?' diye bir akıl alır. Bunu yapmadınız, il yönetimini de böyle seçtiniz. Umut Başoğlu, Harun Akın, Halil Posbıyık dahil. Üçü, ili organize ettiler. Benim arkadaşlarım size lazım değil mi? Eğer adaysanız, bizim arkadaşlarımız size zarar mı verecek? Size bizden fayda gelir. Kabahat Genel Merkezde, bunları ayarttığı için..."

Editör: Pusula Gazetesi