Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Milletvekili Aday Adaylığı için istifa eden İl Başkanlarının yerine gelecek isimler seçimle belirlenecek. Zonguldak'ta Milletvekili Aday Adaylığı için istifa eden İl Başkanı Umut Başoğlu'nun yerine kimin geleceği merak ediliyordu. İl Başkanlığına gelecek olan ismin bugün belirlenmesi beklenirken, CHP Zonguldak İl Sekreteri Volkan Alkaç, yaptığı açıklamayla İl Başkanı'nın 1 hafta sonra gerçekleştirilecek olan seçimle belirleneceğini söyledi. Alkaç, Cumhurbaşkanlığı ittifak çalışmaları nedeniyle seçimlerin 1 hafta sonraya ertelendiğini belirterek şöyle konuştu: "Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanlığı İttifak çalışmaları yoğun bir şekilde devam ettiğinden Türkiye'deki ve Zonguldak'ta istifa eden İl Başkanlıklarının yerine gelecek olan isimler 1 hafta sonra yapılacak olan seçimle belirlenecek" dedi.

CHP Zonguldak İl Başkanı Umut Başoğlu'nin milletvekili aday adaylığıyla istifa etmesinin andından boşalan il başkanlığı için bu akşam saat 18.00'da parti binasında seçim yapılacak.

Vekaleten Hakkı Güney'in baktığı İl Başkanlığı için Cemal Şahin ve Fırat Birkan yarışacağı biliniyordu. Ancak Pusula'ya ulaşan son dakika bilgisine göre Cemal Şahin'i destekleyenlerin son dakikada Hakkı Güney'e destek verebilecekleri iddia edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Genel Sekreter Mehmet Akif Hamzaçebi imzasıyla İl Başkanlıklarına gönderilen yazıda Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığının bilgisi olmadan herhangi bir seçim ve atama yapılmaması ve görev yerlerinin doldurulmaması gerektiği duyuruldu.

Genel Merkez'den alınan izinlerin ardından bu akşam saat 18.00'da yönetim kurulunda görev alan 28 kişinin katılabileceği bir seçim yapılacak.

İl Başkanlığı yarışında adı geçen Olcan Can, Fırat Birkan lehine yarıştan çekildiğini açıkladı.

Editör: Pusula Gazetesi