CHP eski Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla yeniden Merkez İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Ebru Uzun, basın toplantısında şu bildiriyi okudu:
"Bizler katılımcı demokrasi için mücadele eden parti neferleriyiz. Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluş ilkelerine ve tüzüğüne yürekten bağlılığımız, Atatürk İlke ve Devrimlerine olan sadakatimiz tartışılmaz ve tartışmaya açılamaz kırmızı çizgilerimizdir.
Saygıdeğer Cumhuriyet Halk Partililer;
Delege seçimlerimiz sonrası yaptığımız istişareler ve değerlendirmeler sonrasında, sizlerin öneri ve talepleriniz doğrultusunda yeniden sorumluluk almak üzere Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığına adaylığımı açıklıyor olmaktan onur duyarım.
Bizler Cumhuriyet Halk Partililer olarak birbirimizin hasmı yada düşmanı olamayız. Cumhuriyet ve vatan ülküsü temelinde birer yoldaşız. Yürüdüğümüz bu kutlu yolda elbette yarıştığımız zamanlar olacak. Bu bizim ancak zenginliğimizdir. Ben şimdiden adaylıklarını açıklayacak arkadaşlarıma başarılar ve kolaylıklar dilerim. Hepimizin amacı ortaktır. Partimize, güzel şehrimize ve ülkemize hizmet etmek sorumluluğumuzu en etkili şekilde ortaya koymayı hedefliyoruz. Bu süreçte birbirimize çelme takan değil, güç katan bir yarış için de olacağımıza inancımız tamdır.
Gerek şehrimizin gerek se ülkemizin sorunlarının zirveye çıktığı bir dönem yaşamaktayız. Bu karanlık günlerden aydınlıklara çıkmak adına üzerimize büyük görevler düşmektedir.
31 Mart 2019 Belediye Başkanlığı seçimleri ile özellikle büyük şehirlerimizde olağanüstü bir atılım yapan partimiz, halkımız tarafından büyük bir teveccüh görmüş Genel merkezimiz ve örgütlerimizle iktidar yürüyüşümüz başlamıştır. Ülke sorunları kadar, yaşadığımız kentin ve bölgenin sorunlarına sahip çıkacağımızı ve gündem de kalmasını sağlayarak çözümlerimizi halkımızla paylaşacağımızı belirtmek isterim.
Yükümüz ne kadar ağır, sorumluluğumuz ne kadar büyük ve görevlerimiz ne kadar zor olsa da üstesinden gelmek adına var gücümüzle çalışacağımızı ve başarmak adına ne gerekiyorsa eksiksiz yerine getireceğimiz noktasında kararlılığımızı da ifade etmek isterim. Hiçbir engel aşamayacağımız büyüklükte değildir. Bizleri aydınlık hedefimize yürümekten alıkoyacak, yıldıracak hiçbir güç yoktur. Şüphe edenler varsa ya korkuların esiri ya da inançlarını yitirmiş olanlardır.
Cumhuriyet Halk Partisi ilk genel seçimlerin şimdiden galibidir. Bizler de şehrimizi iktidarımızın en çok parlayan yıldızı haline getirebileceğimizi biliyor ve inanıyoruz.
Ayrıca işçi sınıfının gücünü, dosta düşmana gösteren büyük madenci yürüyüşünü 29.yıldönümünde selamlıyor,direnişin lideri Sayın Şemsi Denizer ve maden şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.
Kongre sürecimizin partimize hayırlı olmasını diliyor; katılımlarınız, destekleriniz ve emekleriniz için çok teşekkür ediyoruz"