Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çaycuma İlçe Başkanlığı, Çaycuma merkez ve belde belediye başkan adaylarını tanıttı. Katılımın yüksek olduğu toplantı, Belediye Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Partinin Çaycuma Adayı mevcut Başkan Bülent Kantarcı, Perşembe Adayı mevcut Başkan İsmail İnam, Karapınar Adayı mevcut Başkan Ahmet Aydın, Saltukova Adayı Alim Genç, Filyos Adayı Ahmet Gerçek Ülker, Nebioğlu Adayı Ahmet Kırnapçı olarak açıklandı.

Toplantıya; CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, Gökçebey Belediye Başkan Adayı Cem Oktay, 27'nci Dönem Zonguldak Milletvekili Adayı Umut Başoğlu ile partide bugüne kadar görev yapmış il ve ilçe başkanları da katıldı.

Konuşmalardan önce seçimlerde uygulanacak "Sokak Örgütlenme Eğitimi" verildi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, "Bu seçimler AKP'nin baskısı, tutumu, devletin her türlü imkan olanaklarının kullanıldığı yandaş ve besleme medyanın yalan yanlış yönlendirmeye yönelik algıları ile mücadele vereceğiz. Kısıtlı iman ve bütçelerle giriyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, bu ülkenin temel taşıdır. Kenetlenmek, saflarımız sımsıkı tutarak bu seçimlere girmek zorundayız" dedi.

CHP İl Başkanı Hakkı Güney ise, mevcut belediye başkanlarının gurur kaynağı olduğunu söyleyerek, "31 Mart'ta tarih yazacağız. İl genelinde birinci parti olarak ile genel meclis üyesi adaylarımızın tamamını yerel parlamentoya göndereceğiz. Türkiye tarihinin en zor dönemlerini yaşıyoruz. Hükümet, ekonomik krizi anlatmak için her gün karar alıyor. Zonguldak'ın bir sürü sıkıntısı var. Şimdi mücadele zamanıdır" dedi.

Filyos Belediye Başkan Adayı Ahmet Gerçek Ülker, "Uzun bir aradan sonra yeniden Filyos'u partimize kazandıracağız. Yaşanabilir Filyos için, örnek bir kent yapmak için içinizden biri olarak sizlerden aldığım destekle var gücümle çalışacağımız bir Filyos yaratacağız. Filyos her şeyin en güzeline layıktır. Sadece beş yıllık döneme değil Filyos'un geleceğine talibim" diye konuştu.

Karapınar Belediye Başkan Adayı Ahmet Aydın ise, konuşmasında şunları söyledi:

"Kısıtlı mali durum ve yetersiz personel ile yaptığımız çalışmalar ortadadır. Bizle halka, Hakka hizmet olarak görmüş, bu çizgiden taviz vermeden canla başla çalıştık. Yüreğimizde insan sevgisi ve daha yaşanır beldeler oluşturmaya hazırız. Daha yapılacak çok içimiz olduğu bilincindeyiz."

Nebioğlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Kırnapçı da, özgeçmişini okuyarak sözlerine başladı. Kırnapçı, "Halkımız bizi bu görev layık görürse örneğimiz Sayın Bülent Kantarcı'dır. Hep birlikte yöremizi daha güzel, yaşanabilir bir belediyecilik anlayışı ile yönetmeye talibiz" dedi.

Perşembe Belediye Başkan Adayı İsmail İnam ise, 2014 yılından bugüne kadar hiçbir ayrım gözetmeksizin, siyaset yapmadan hizmet etmeye çalıştıklarını söyleyerek, "Bülent Kantarcı ile azmettik. Motoru çalıştırdık, daha da durdurmadık. Kendisini örnek alarak hizmet ediyoruz. Bundan sonra yarım kalan işlerimizi tamamlayarak hiçbir ayrım gözetmeksizin hizmet etmeye çalışacağız. Tüm adaylarımıza başarılar diliyorum. Bir olduktan sonra tüm beldeleri alma gücümüz vardır" ifadelerini kullandı.

Saltukova Belediye Başkan Adayı Alim Genç de, özgeçmişini okuduktan sonra, "Yol haritam; halkın istekleri doğrultusunda hizmet etmek, kadınlarımızın öncelikle istihdam yaratmak, esnafımızı korumak ve halkın aktif rol alacağı bir belediye meclisi yaratmaktır. Saltukova'nın geleceğini inşa edecek olanlar Saltukova'nın öz evlatladır. Bu süreçte bana destek veren tüm partili arkadaş ve aileme teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Çaycuma Belediye Başkan Adayı mevcut Başkan Bülent Kantarcı ise, "Çaycuma Marşı" ile kürsüye ile çıktı. Uzun süre partililer tarafından alkışlanan Başkan Kantarcı, 31 Mart 2019 yerel seçim sonuçların ilçe ve 5 belde olmak üzere 6-0 olacağını söyledi.

"ZONGULDAK'I CHP'NİN KALESİ YAPACAĞIZ"

Kantarcı, "Dünyanın modern şehirlerinde olması gereken ne varsa hizmete sunduk. Çaycuma'nın adı, ülkemiz ve yurt dışında oldukça duyulur oldu. Almanya'daki ilgiden kendimi pop star gibi hissettim. Daha ileriye bir Çaycuma yolunda ilerliyoruz. Bu sefer ilçemiz 6-0 yapacak. Adaylarımız hepsi çakı gibi. 17 senedir inim inim izliyoruz. Ben bu yönetimden bıkarak aday oldum. Ben bu yönetimden bıktığım için aday oldum. Son beş yıldır iyice azgınlaştı. Hükümet yok, devlet yok. Tek bir kişi var. O ne derse o oluyor. Göreve geldiğimiz günden dediğimiz otopark yönetmeliği, bisiklet yolları, belediye şirketi gibi projelerimizi hayata geçirmeye başladılar. Bunlar bizi takip ediyorlar ama uygulama yapamıyorlar. İmar barışını çıkaranların Allah belasını versin. Bütün kaçak yapılar korunacak, para karşılığında. Bu dertten kurtulmamız lazım. Zonguldak'ın 25 belediyesini alacağız. CHP, Zonguldak'ın kalesi olup İzmir'den daha büyük olacak. Bizim topyekun başarımızı önemli. İki vekile razı olmayalım. 5 sene olduğu gibi bugün hepimiz bir aradayız. Olmak zorundayız. Borçla yaptıkları yollarla övünüyorlar. 'Herkes yüzebilsin' diye içinde kapalı yüzme havuzu olan projemizi başlattık. Köylerimizde çocuk parkı yok. Okul olan köylerimize çocuk parkı kazandırdık. Medyaları ile her şeyi güllük gülistanlık gösteriyorlar. Türkiye çapında mimarlık yarışmaları yaptık. Birinci olan projenin inşaatı devam ediyor. Belediyelere borç veren bir kuruluş olan İller Bankası bizden borç istiyor. 2 milyon lira borç verdim. Kullanılmak üzere orada duruyor. Şirket kurduk. Ayağa kalktılar. Sonra bizim Beştepede'ki 'tüm belediyelerin şirketi olacak" dedi. Her şeyimizi yapan üreten bir şirketimiz var. Çıtayı yükselttik, artık insanlarımız bazı şeyleri beğenmez oldu. Pazaryerini Çaycuma'nın ortasına monte ettik. Fuarlarımız kalıcı hale geldi. Beş seneyi dolu dolu geçirdik. Şeffaf ve hesap verebilir bir belediyeyiz. Meclis kararlarını ittifakla alıyoruz. Son aylarda su kuyularımızın verimi düştü. Eski kuyuları bakıma aldık. Son günlerdeki salgın hastalığın belediye suyundan kaynaklandığı pompalandı. Şu anda musluklardan akan su temizdir. Fakat Velioğlu ve İstasyon tarafındaki kuyuda demir metali çıkıyor. Önümüzdeki dönem ilk konumuz bu olacaktır" şeklinde konuştu.

Daha sonra tüm aday adayları, ellerini havaya kaldırarak birlik ve beraberlik mesajı verdiler.



Editör: Pusula Gazetesi