Ebru Uzun, parti binasında düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"Hepinizin bildiği gibi partimizin olağan kongre süreci başlamış olup şu ana kadar tamamlanan altı ilçemizin kongresinde yeniden göreve gelen Yol arkadaşlarımı kutluyor kendilerine başarılar diliyorum. Ayrıca hepinizin huzurunda içinde bulunduğumuz ülke koşulların da benimle birlikte bu ateşten gömleği giyen yönetim kurulundaki tüm yol arkadaşlarıma emeklerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.
Benden önce Merkez ilçe başkanlığına adaylığını açıklayan Fikret Zaman abime, Cevat Laçin ve Hürmet Kartal arkadaşlarıma pazar günü yapacağımız 11.olağan kongremizde başarılar diliyorum. Delege seçimlerimizi tüm partililerimize söz verdiğimiz gibi adil ve eşitlik ilkesi içerisinde gerçekleştirdik. Göreve geldiğimizin altıncı ayında ülkemiz FETÖ terör örgütünün darbe girişimini yaşadı ve sonrasında ilan edilen Olağan üstü Hal koşullarında bir referandum süreci yaşadık. Bu koşullar altında merkez ilçe yönetimi olarak birlik ve dayanışma içinde çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmamak için can siperane çalıştık ve haritada Karadeniz Bölgesi'nde Zonguldak ilinin rengini değiştirdik. Toplumsal sorunlarda ve şehrimizin sorunlarında sokakta,mahallede, işyerlerinde hep birlikte mücadele ettik. Bu bağlamda da partili partisiz bu şehrin çok sayıda insanının yüreğine ulaştık. Elbette bu iki sene içerisinde hatamız, acemiliğimiz olmuştur, aynı zamanda iki senede tecrübelerimiz oldu. Deneyim kazandık, olgunlaştık. Hedef 2023 söyleminin ne anlama geldiğini ve bunun yolunun da 2019 seçimlerinden geçtiğini çok iyi biliyorum.
Yeni dönemde, emeğin başkentinde, ezilenlerin, horlananların, tüm emekten, gerçek demokrasiden yana olanların bayrağını en yükseklere taşıyacağız. Kentimizi daha yaşanabilir kent yapmak için, başta kadınlarımızın, gençlerimizin, engellilerin, Hak ve Adelet isteyen tüm toplumsal kesimlerin yanında olmak için, kısaca tüm "Öteki" lerin yanında olmak için, edindiğim bu tecrübeyi daha güçlü bir yönetim ve daha iyi çalışmalarla hayata geçireceğiz Cumhuriyetin ilk kenti olan Zonguldak'ı referandumda haritada nasıl kahverengi yaptıysak, 2019 'da da o ışığı yakmak, için bundan 83 yıl önce Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün biz TÜRK kadınlarına verdiği seçme ve seçilme hakkımı kullanarak kendi özgür irademle Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum."

Editör: Pusula Gazetesi