Uzun süreden beri CHP'nin Zonguldak Merkez ve Ereğli ilçelerin Belediye Başkanı Adaylarını belirlememişti.Bugün belli oldu.
72 yaşındaki ALi UZUN Zonguldak Belediye Başkanı adayı.
74 Yaşındaki Halil Posbıyık Ereğli Belediye Başkan Adayı.

1980 askeri ihtilal sonrasında belediye başkanları görevden alınmış yerlerine askeri atamalar yapılmıştı.
1981 yılında Ali UZUN askeri yönetimce Çatalağzı Belediye Başkanlığına atandı. Bu görevde bir-iki yıl kalmıştı. O zaman Ali UZUN 34 yaşındaydı.
38 sene sonra Ali UZUN CHP tarafından 72 yaşında başkan adayı yapıldı. Üstelik daha önce DYP`den milletvekiliği yapmış, son dönemlerde ismi MHP ile anılmaktaydı.
Zongluldak`ta CHP`yi iYi Parti`nin de destekleyeceği açıklanmıştı. Böylece CHP 3 partiyide kapsayan bir aday belirlemiş olduğunu sanıyor.
Bana göre Zonguldak`ta tüm partilerin yaptığı yanlışı CHP`de yaptı.
CHP aynı hatayı bir kaç sene önce MHP`li Haberali Milletvekili yaparak yapmıştı.
Böylelikle CHP`de partili olmak demek ,bir yere aday yapılmamak için geçerli bir sebep olduğu anlamı taşıyor. Yani Zonguldak CHP`de Belediye başkanı adayı yapacak kimse yok, anlamı taşıyor.
Aslında Ali UZUN 72 yaşında olması, dezavantaj olması anlamına gelsede en önemli handikabı askeri ve brokrasi tavrı olması. Oysa Zonguldak`ın en önemli ihtiyacı üretken ve genç bir baskış.
Aynı şekilde Ereğli`de de 74 yaşına gelmiş Halil POSBIYIK aday yapıldı.
1994 yılında Ereğli Belediye Başkanı seçildiğinde Halil Posbıyık 49 yaşındaydı.
1999`da ikinci kez seçildiğinde 54 yaşında
2004`de ücüncü kez seçildiğinde ise 59 yaşındaydı.
Halil POSBIYIK 2007 yılında Milletvekili adaylığı için görevi bıraktığında 57 yaşında idi.
Seçimlerde milletvekili olamayan Posbıyık tekrar belediye başkanı görevini devam ettirmiş ve 2014`de seçimleri kaybedene kadar da bu görevde kalmıştı.Halil Posbıyık seçimleri kaybettiginde 69 yaşındaydı.
Aslında çok başarılı bir Belediye Başkanlığı dönemi geçiren Posbıyık 2014 yılında secimleri kaybetmesinden sonra oglunun cinayet islemesi de olay olmustu.Halil Posbıyık seçilmesi halinde 79 yaşına kadar başkan olarak görev yapacak.

Editör: Pusula Gazetesi