Cumhuriyet Halk Partisi, yerel seçimlerde aday göstereceği 105 ismi belirledi. Şimdilik, 35'in üzerinde belediye başkanının adaylığı kesin. PM'de üzerinde tam mutabakat sağlanan 100 adayın da netleşeceği belirtildi. Toplantıda seçim çevrelerinde önseçim, merkez yoklaması, eğilim gibi yöntemlerden hangisinin kullanılarak aday belirleneceği konusu da masaya yatırıldı.

CHP Genel Başkanlığı Zonguldak'ta 6 belediye başkan adayının ismini de açıkladı. CHP Parlemanto Meclisi, Alaplı'da Nuri Tekin, Çaycuma ilçesi Karapınar Beldesi'nde Ahmet Aydın, Ereğli ilçesi Kandilli Beldesi'nde Mustafa Aydın, Çaycuma ilçesi Perşembe Beldesi'nde İsmail İnam, Gökçebey ilçesinde Cem Oktay, Gökçebey ilçesi Bakacakkadı Beldesi'nde Oktay Albuz ile seçimlere gireceğini açıkladı.

Milletvekillerinin belediye başkan adayı gösterilmemesi yönündeki talepler de toplantıda değerlendirilecek. İzmir'de CHP il örgütü, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanı ile meclis üyesi olmak isteyenler aday adaylığı başvurularını 26 Ekim Cuma gününe kadar aldı. Başvuru yapanların cebinden 10 bin lira adaylık parası, 250 lira ise dosya masrafı çıktı. Meclis üyeliğine aday olanlar ise dosyalarını 100 lira karşılığında aldı. Adaylık ücretlerini CHP Genel Merkezi'nin hesabına yatıran partililer, CHP İzmir İl Başkanlığı'ndan da dosyalarını aldı. İlçeler için belirlenen adaylık tarifesi ise nüfusa göre değişiyor. Buna göre, nüfusu 100 bin ve üzeri olan Konak, Karabağlar, Karşıyaka, Buca, Bornova, Çiğli, Bayraklı, Gaziemir, Torbalı, Ödemiş, Menemen, Bergama, Kemalpaşa'da belediye başkan aday adaylarının cebinden 7 bin 500 lira çıktı. Yine bu ilçelerden belediye meclis aday adayları ise 3 bin 500 lira ödedi.

Editör: Pusula Gazetesi