CHP'nin, Kırıkkale, Isparta, Düzce, Nevşehir ve Osmaniye'de İYİ Parti adaylarını destekleyebileceği belirtildi. İYİ Parti'nin ise CHP'nin yönetimde olduğu sekiz il belediyesinin yanı sıra Bolu, Sivas ve Kırşehir'de de aday çıkarmaması bekleniyor
CHP ve İYİ Parti, daha önce 21 büyükşehirde kurulan seçim ittifakının genişletilmesinde anlaştı. 12 Aralık'ta varılan uzlaşma kapsamında; Ankara, İstanbul, Adana, Bursa, Antalya, İzmir, Hatay, Muğla, Aydın, Eskişehir ve Tekirdağ CHP'ye bırakılırken; Balıkesir, Denizli, Manisa, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri, Sakarya ve Gaziantep de İYİ Parti adaylarının desteklenmesine karar verilmişti.
Bu mutabakatın ardından iki partiden kurmaylar, hem 21 büyükşehirin ilçeleri hem de ittifak kapsamı dışında kalan diğer il belediyeleri için ittifak zemini aramaya başladı. Milliyet'ten Şevket Yaman'ın haberine göre; CHP Genel Başkan yardımcıları; Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı'nın İYİ Partili kurmaylarla yürüttüğü görüşmelerde, ittifakın genişletilmesi konusunda anlaşma sağlandı. İYİ Parti'nin, CHP'nin yönetimde olduğu sekiz il belediyesi olan; Edirne, Kırklareli, Yalova, Çanakkale, Zonguldak, Giresun, Burdur ve Sinop'ta aday çıkarmamasında anlaşıldı. İYİ Parti'nin bunlara ek olarak; Bolu, Kırşehir ve Sivas'ta da aday çıkarmamasında da önemli ölçüde uzlaşıldığı belirtildi. CHP'nin ise buna karşılık; Kırıkkale, Isparta, Düzce, Nevşehir ve Osmaniye'de İYİ Parti adaylarını desteklemeye "sıcak" baktığı öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi