İlk tanıtım Perşembe Beldesi'nde gerçekleştirildi. Camlı Köşkte yapılan tanıtıma; CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol ve İlçe yönetim kurulu üyeleri tüm adaylar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, konuşmasında şunları söyledi; "Sadece mevcut belediyelerimizi değil, Çaycuma'nın tümünü alacağız. Biz inanıyoruz ki yerelde kalkınmanın ilk hedefi, vizyonu düzgün akıllı ve iyi bir belediyecilik anlayışından geçiyor. Biz adaylarımızı belirlerken bu kriterleri ön plana aldık. Mevcut belediye başkanlarımız ilçemizde ve beldelerimizde bunun çok güzel örneğini verdiler. Birinci derecede referansımız Çaycuma belediyesidir. Daha sonra Perşembe ve Karapınar belediyesidir. Bizim belediyelerimiz az laf çok işle gündeme geldiler. . Vizyon ve sosyal belediyecilik anlayışını getirdiğiniz zaman müthiş bir başarı yakalıyorsunuz İnşallah 31 Marttan sonra Saltukova, Filyos ve Nebioğlu belediyelerinde de bu belediyeciliğimizi göstereceğiz".

Perşembe Belediye Başkanı ve Adayı İsmail İnam, toplantıya yoğun katılım gösteren başta partili bayanlar olmak üzere herkese teşekkür ederken; "Perşembemizi değiştireceğiz diye yola çıktık. 2014 yılından bugüne kadar hiçbir ayrım gözetmeksizin, hizmet etmeye çalıştık. , "Bülent Kantarcı ile azmettik. Kendisini örnek alarak hizmet ediyoruz. Öncelikle beldemize giriş yollarını bisiklet yollarıyla birlikte yaptık. Bütün bunlarla birlikte 90 bin metrekare parke taşı döşeyerek, 12 km araç yolu, 6 km yaya yolu, 8 km engelli yolu ile 2 km bisiklet yolunu 3 km yağmursuyu şebekesiyle birlikte tamamladık. Belediyemiz aile çay bahçesini yeniden düzenleyerek halkımızın hizmetine sunduk. Beldemizin tek umumi tuvaleti kullanılamaz haldeydi. Merkez tuvaletini bay- bayan, engelli ve çocuk emzirme odalı olarak yeniden yaparak hizmete sunduk. Beldemizin amblemi olarak kabul edilen Pirice Kuyusu ve çevresini yeniden düzenlenerek oturma grupları yeşil alanları ile birlikte halkımızın hizmetine sunuldu. Beldemizde mevcut bulunan atıl durumdaki büz kesme şantiyemizi tamir ederek faaliyete geçirdik. Şantiyemizde imal ettiğimiz 200 ve 400 lük büzleri (künk) beldemizdeki kanalizasyon ve yağmur suyu giderlerinde kullanarak belediyemizi künk masrafından kurtarmış olduk. Beldemizde 2 adet olan çocuk oyun parklarının sayısını her mahalleye bir çocuk oyun parkı yaparak 8'e çıkarttık. Beldemizdeki belediye aile çay bahçemizde bedava internet uygulaması başlatarak halkımızın hizmetine sunduk. Beldemizde vefat eden vatandaşlarımızın cenaze masraflarını belediyemiz tarafından karşılanıyor. Bunlar için yeni bir cenaze aracı alınarak halkımızın hizmetine sunduk. Eski cenaze aracımız yolda kalıyordu. Perşembe Beldemizde belediye binamızın bir bölümü tahsis edilerek ilk kez 112 Acil Sağlık İstasyonu açarak beldemiz ve çevre köylerimizin hizmetine sunduk. Göreve geldiğimizden itibaren bayanlara yönelik İŞKUR aracılığıyla yüzde 20 istihdam garantili biçki dikiş kursları açarak 150 bayan kardeşimizin bu kurslarda eğitim görmelerini sağladık. Bu kursiyerlerimizden 30 bayan kardeşimiz tekstil fabrikalarında işe yerleştirildi. Kursiyerler kurs süresince maddi olarak da asgari ücrete yakın bir para alarak aile bütçelerine katkıda bulunmuşlardır.
Göreve geldiğimizden itibaren sosyal ve kültürel etkinlikler çerçevesinde Anneler Günü, Kadınlar Günü gibi etkinlikler yanında Ramazan aylarında çay bahçemizde her hafta sonu çocuklara ve yetişkinlere yönelik eğlence ve tiyatro etkinlikleri gerçekleştirip beldemizin tüm mahallelerinde iftar yemekleri organizasyonları düzenledik.
Bugüne kadarki icraatlarımızın en önemlisi; Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi hudutları içerisindeki beldemize ait Atıksu Arıtma Tesisi'dir. Bu da bizim aynı zamanda çevreye olan duyarlılığımızın bir göstergesidir. Tamamen belediyemiz imkanları ile yaptırmış olduğumuz paket arıtma tesisimiz belediyemize 550 bin TL'ye mal olmuştur. Beldemizde mevcut düğün salonu ihtiyaçlara cevap vermediği için 600 metrekare alana sahip yeni bir düğün salonu inşa ettik. Beldemize kazandırdığım en anlamlı ve en çok gururlandığım hizmetim ise Atatürk'ün heykelinin beldemize getirilmesidir. Bu eserin beldemize kazandırılmasında; heykeli hibe ederek bizleri onurlandıran Çaycuma Belediye Başkanı sayın Bülent Kantarcı'ya ve emeği geçen İlçe Jandarma Komutanı Selçuk Binbaşıma bir kez daha teşekkür ederim. Bütün bunların yanında Perşembe Belediyespor Kulübümüzle yakından ilgilendik"diye konuştu. Toplantıda son konuşmayı yapan Çaycuma Belediye başkanı Bülent Kantarcı'da doğduğu ve yaşadığı memlekete hizmet etmek için bu göreve talip olduklarını, arkadaşlarının bir mucizeye imza attıklarını ve yıkılmaz denilen dağları yıktıklarını söyledi. Kantarcı'nın gündeme ilişkin konuşmalarının ardından Karapınar Belediye Başkan Adayı Ahmet Aydın, Saltukova Belediye Başkan Adayı Alim Genç, Filyos Belediye Başkan Adayı Ahmet Gerçek Ülker, Nebioğlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Kırnapçı tanıtıldı.

Editör: Pusula Gazetesi