Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın gönül belediyeciliği yapmadığını belirten Başkan Uzun "Gönül belediyeciliği sınıfta kaldı. Başkan Alan'ı ortak akla ve akl-ı Selim'e davet ediyoruz" dedi.
CHPli Ebru Uzun, Pusula'ya şu açıklamayı yaptı;
"Pandemi döneminde AKP iktidarı ve dillerinden düşürmedikleri ''Gönül Belediyeciliği'' sınıfta kalmıştır. Malum pandemi sürecinde bir emek kenti olan ilimizde de onlarca emekçi işinden olmuş, ücretsiz izne çıkarılmış, küçük esnaf aylarca kepenk açamamıştı.
Geçim sıkıntısı ve borç yükü altında ezilen ,her an virüse yakalanıp hastalanma korkusuyla psikolojisi alt üst olmuş esnafı ,öğrencisi ,emeklisiyle tüm Zonguldak halkı sıkıntısına merhem olacak en küçük bir yardımı dört gözle beklerken vurdumduymaz belediyecilik anlayışı kulaklarını tıkamış herkese başınızın çaresine bakın demiştir.
Vatandaşın asgari temel ihtiyaçlarına karşı duyarsızlık yetmezmiş gibi aksayarak da olsa devam eden hizmetlerde sayın Belediye Başkanının 'ben ne dersem o' mantığıyla hareketinden halkın ulaşım hakkı sekteye uğramıştır.
Zonguldak halkının sorunları, sayın Başkanın duyarsız ve külhanbeyi tavırlarıyla birleşince çok daha yorucu olmaya başlamıştır.
Sayın Başkanı biraz daha hoşgörülü olmaya ,ortak akla ve akl-ı Selim'e davet ediyoruz.
Ayrıca çocuklarımızın uzaktan eğitim almaya çalıştıkları bu dönemde ailelerin içinde bulunduğu koşullar göz önünde bulundurularak tüm Belediye Başkanlarımıza mahallelere ücretsiz wifi sistemi kurmaya davet ediyoruz.Herkesin evinde sınırsız interneti olmadığı gibi bazı evlerde internet dahi yok.Çocuklarımızın internet paketi yetmiyor ailelerde ekstra masraf altına girebilecek durumda değil.
Bu zor zamanlarda biraz daha duyarlılık ve hoşgörü talep ediyoruz."