Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Şanal'ı görevden alan ve İstanbul'da düzenlenen "Adalet Yürüyüşü"ne katılmayan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i sert bir dille eleştirdi.

İl Başkanı Altun, yazılı açıklamasında şunları söyledi:

"30 Mart 2014 tarihinde yapılan mahalli seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden ön seçime girerek Belediye Başkan Adayı olan Muharrem Akdemir, halkımızın güveni sayesinde 16 Meclis üyesi ile Belediye Başkanı seçilmiştir.

Seçimlerden bir müddet sonra ihtiyaç göstermesi üzerine 16 Meclis üyeleri grup toplantısında Belediye Başkan Yardımcılığına, Şenol Şanal oy birliği ile seçilmiştir.

Belediye Başkanımızın resen kullanacağı yetki ve sorumlulukları vardır. Bu yetki ve sorumlulukları kimseye sormadan kullanabilir, ancak bunları kullanırken şeffaf olmalıdır. Yaptığı icraatlar kendisine oy veren veya vermeyen vatandaşlarımızın vicdanlarında kabul görmelidir.

Belediye Başkanı Sayın Muharrem Akdemir, 9 Temmuz 2017 tarihinde Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Şanal'ı Belediyelerde Çalışan Sözleşmeli Personeli Kapsayan 5393 sayılı Kanunun 49'uncu maddesine dayanarak resen görevden aldığını duyurmuştur.

CHP Belediye Meclis üyelerinin ortak oyu ile seçilen Şenol Şanal'ı hangi gerekçe ile görevden aldığını Belediye Meclis üyelerine bilgi vermediği gibi seçildiği parti Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanını temsil eden İl Başkanına da nezaketen de olsa bilgi vermemiştir. Ben ve Yönetim Kurulu üyelerim basından öğrendik.

Sayın Muharrem Akdemir, bağımsız olarak seçilmiş Belediye Başkanı olmayıp, kullandığı yetkiler ve icraatlar Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal yapısına mal edilmektedir.

Belediye Meclis üyelerinin ortak oyları ile seçilen ve 2,5 yıldır Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Şenol Şanal görevini yürütürken görevden alınmasını gerektiren fiiller işlemiş olabilir. Bu gibi hallerde soruşturma açarsınız, kendisine hangi fiilleri işlediğini söyler, savunmasını alır, gereğini yaparsınız. Böylece oy veren ve vermeyenlerin vicdanları rahatlamış olurlardı.

Şenol Şanal'ın görevden alınmasının üzerinden 3 gün geçmesine rağmen görevden neden alındığına dair herhangi bir açıklama yapılmamıştır.

Sayın Muharrem Akdemir'in CHP'nin kurumsal yapısının yıpranmaması için Şenol Şanal'ın görevden alınmasını gerektiren fiilleri açıklaması gerekmektedir.

Sayın Muharrem Akdemir, Belediye Başkanı seçilirken, Cumhuriyet Halk Partisi kimliği ile seçilmiştir. Fakat seçimi kazandıktan sonra parti kimliğini bir kenara bırakarak, Cumhuriyet Halk Partisi'nden seçildiğini unutmuştur. Çalışma ve faaliyetlerde bizimle herhangi bir paylaşımda bulunmamıştır.

Ben İl Başkanı seçildikten sonra referandum seçimi yaşanmıştır. Bu çalışmalar esnasında ne yazık ki, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i sahalarda göremedik ve faydalanamadık.

69 yaşındaki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 25 gün boyunca 'Adalet Yürüyüşü' yapmış olup, sonrasında Maltepe'de milyonların katıldığı 'Hak-Hukuk-Adalet Mitingi' gerçekleşmiştir. Ben Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in katılıp-katılmadığını sorduğumda, gelmediğini öğrendim. Bu durum beni, partililerimizi ve vekillerimizi çok üzmüştür. Bana katılmayacağı ile ilgili herhangi bir bilgi vermemiştir.

Sonuç olarak Şenol Şanal olayı tamamen kişisel ve keyfi bir eylemdir. Ben bu arada Şenol Şanal'ın savunucusu değilim. Bu tür eylemler partimiz yetki organları ile görüşülüp karar verilir. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi kurumsal bir partidir.

Partimiz, Sayın Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in bu konuyla ilgili bilgi ve açıklama yapması kamuoyundaki bilgi kirliliğinin ortadan kalkmasını sağlayacaktır."

Editör: Pusula Gazetesi