Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı'nın dün yapılan Olağan Genel Kurulu'nda kırmızı listeyle yarışan Murat Pulat, Hakkı Güney'e 40 oy fark atarak CHP İl Başkanı seçildi.

2 adayla gidilen kongrede 500 delege oy kullanırken Hakkı Güney beyaz liste ile Murat Pulat ise kırmızı liste ile yarıştı. Murat Pulat 250 alırken Hakkı Güney 210 oy aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede Divan Başkanlığı'nı partinin büyüğü Av. Ali Osman Odabaş yürüttü. Mevcut milletvekilleri ve eski milletvekillerinin kürsüden birbirini eleştirdiği kongrede konuşmalar uzun tutulunca delegeler sıkıldı. Kongre öncesi adaylığını açıklayan Turhan Oral, kongre günü Çaycuma İlçesinin kendisine destek vermemesi üzerine adaylıktan çekildi.

Site Kapalı Spor Salonu'nda yapılan kongreye; CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, 22'inci Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın, 24 ve 25'inci Dönem Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, 23 ve 24'üncü Dönem Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, AK Parti İl Başkanı Vekili Ömer Gülay, İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol, belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

ORAL: "BEN KİMSEYİ SATMADIM"

Turhan Oral, adaylıktan çekilmesi ile ilgili şunları söyledi: "Dün akşam listelerimizi hazırlamıştık. Gece gelişmeler oldu. Siyaset yaparken bazı insanlardan uzak durmanız gerekiyor. İdeallerimiz var, projelerimiz var. Bizim arkamızdan Çaycuma desteğini çekince bu işi inadına sürdürmek söz konusu değil. Destekleyen herkese destek veriyoruz. Hayırlısı olsun. Milletvekillerinin öteki tarafta olduğunu görmüşsünüzdür herhalde. Siyaset böyle bir şey ama ben neysem oyum, ben kimseyi satmadım. İnsanlar baskı görüyor, belli güç odakları var. Bu anlattıklarımdan rahatsız olan gruplar böyle davrandılar. Benim arkamda dimdik duran Çaycuma'nın blok olarak çekildiği yerde olmayacak duaya amin demenin anlamı yok. Bütün partilerde bu sindirme olayı vardır, bizde biraz daha özgürce oluyor. Bütün siyasette bu sindirme var." Bir gurup genç salona "Turhan Oral neredeyse biz oradayız" diye slogan atarak girdiler.

AKIN: "BU KONGRE İLE MERDİVEN ALTI SİYASETİNİ BİTİRİN"

22'nci Dönem Zonguldak Milletvekilli Harun Akın, İl Kongresinin hayırlı olmasını dileyerek "Zonguldak maalesef ne genel hükümetten ne de yerel siyasetten hizmet alamıyor. CHP'de çare arayan insanlar var. Ben CHP'yi tercih eden bir kardeşinizim. Bugün kongrede 2 aday var. Bu arkadaşların ikisi de birbirinden değerli. Biri üzülecek, biri sevinecek. Sonradan gelenler bunu bilmez, Ankara'da lüks ziyaretler, ilişkiler düzeyinde siyaset yapılıyor. Parti bizim tekelimizde değil. Bizim hiç bir menfaatimiz yok bu partiden. Bizim dönemimizde genel merkezden para istemek görevden alınma sebebidir. Şimdi ile para geliyor, ilçelere bölünüyor. Ben Merkez İlçe seçiminde Bahçelievler delege seçimlerine kadar müdahalem olmadı. Yeni gelen arkadaşlar satır aralarından bize mesaj veriyor. Yerel seçimlerde kaybetmemizin sebebi bir kişiye yüklenmemeli. Herkesin sorumluluğu var. Siyaset öyle sosyal medyadan hava atmakla olmuyor. Arkadakiler konuşamaz, ben arkada değilim, ben burada meydandayım. Burada delege ağası yok. Burası CHP burada delegeyi ikna etmek var. Benim de bir bakış açım var. Bu kongrede merdiven altı siyasetini bitirin. Danışma toplantısı yok, sosyal medyadan fotoğraf paylaş, Ankara'dan talimat ver. Böyle bir şey olabilir mi? 31 Mart'ı önümüze koyanlar neredeydi? Yerel seçimlerde Genel merkezin raporu nerde, o raporu açıklayın, bu iş bitsin. CHP'ye sonradan gelenler tukaka siyaseti yapıyor. Bu kongreyi çok önemsiyorum, bu kongrenin iradesini çok güçlü buluyorum."

YAVUZYILMAZ: "BEN SİZİ AZARLAYARAK KONUŞMAYACAĞIM"

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, kongrede 2 adaya başarılar dileyerek "Kongrede 2 adayımız var. İkisi de birbirinden değerli ve başarılı. Ben size 'şu adaya oy verin' demem. Siz kime oy vermeniz gerektiğini bilirsiniz" dedi. Yavuzyılmaz, Harun Akın'ın kendisine kürsüden yaptığı göndermelerle ilgili "Yeni dönem siyasetin çocukları hitabında sizlere kızarak, azarlayarak konuşmaz. Sert konuşarak kendini hep haklı sanmaz. Bu siyasi kısırlaşmaları hiç anlamadım ve anlamaya da çalışmayacağım" dedi.

DEMİRTAŞ: "AK PARTİLİ BELEDİYELER İSRAFÇI, TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI YİYOR"

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, kongrede iki adaya başarılar dileyerek CHPli belediye başkanlarına çağrıda bulundu. AK Partili belediye başkanlarını eleştiren Demirtaş "AK Partili belediye başkanları israfçı, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyor. Siz böyle olmayın, dikkat edin. O AK Partili belediye başkanları lüks arabalara biniyorlar. Kimin parasıyla tüyü bitmemiş yetimin parasıyla. Siz böyle olursanız vatandaş verdiği oyu sizden geri alır" dedi.

GÜNEY: "BANA 'ŞOFÖR' DEDİLER... BEN OXFORD'U BİTİRMEDİM"

CHP İl Başkanlığı'na aday olan Hakkı Güney, salonda yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Bu kongreler sürecinde daha kenetlenmek zorundayız. İktidar yolunda herkesi birlik ve beraberlik içinde olmaya davet ediyorum. Gençlik kolları arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bizlere çok destekleri oldu. Yeni bir yapılanma yapıyoruz. Zonguldak'ta Gençlik kollarının neler yapabileceğini göstereceğiz. Biz kimsenin adamı olmadık, siz de olmayın. Partimi namusum ve şerefimle bu zamana kadar getirdim. 'Arkadaşımın arabasını kullandım' diye bana şoför dediler. Bundan sonra CHP'de siyasi baronlara yer yok. Oxford bitirmedim, Harward bitirmedim ama yaptığım siyasetime laf söyletmem" dedi.

PULAT: "CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIM"

CHP İl Başkanlığına aday olan Murat Pulat, salonda yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Partimizin sizlerin desteği ile hak ettiği konuma yükseltebilmek için görev istiyorum. Katılımcı bir anlayışla, takım çalışması yöntemiyle sevgi, kardeşlik dayanışma ortamında çalışma arkadaşlarımla birlikte ilçe başkanı görevimizde olduğu gibi partimizin emrinde bir nefer olarak canla başla koşacağıma söz veriyorum" dedi.

Seçimi kazanan Murat Pulat'ın Yönetim listesi şu isimlerden oluşuyor; Dilek Serpil Akçın, Nezih Anıl, Ali Arslan, Merve Arslan, Naciye Kazancı Asil, Murşide Ateş, Derya Bayar, Sevda Bilici, Ali Dursun Bostan, Selim Cansızoğlu, Hatice Çelik, Şenol Demirci, Mehmet Kurt, Devrim Dural, Furat Alperen, Gürdal Murat, Hüsnü Hazır, Barış İngenç, Ahmet Kaptan, Gül can Karadeniz, Refik Karaduman, Burak Karaarslan, İsmail Kal, Nazan Pulat, Yaşar Sümer, Nuri Turpçu, Hayri Türköz, İsmail Yavan.

İl Disiplin Kurulu: Ali Turan Başar, Faruk Çilingir, Hüseyin Darıcı, Selahattin Ergün, Türker Kapkaç, Ekrem Kumuz, Mustafa Özcan, Mehmet Ali Özseçen, Mehmet Yaramış

CHP Kurultay Delegeleri: Adnan Akgün, Mustafa Aydın, Ayşegül Erdoğan, Ertuğ Eylem Ertuğrul, Türkan Eryiğit, Bülent Kantarcı, Şeref Köktürk, Murat Pulat, Erol Sarıal, Nuri Tekin.

hakki-guney-ve-murat-pulatin-listeleri-belli-oldu
Hakkı Güney ve Murat Pulat'ın listeleri belli oldu

chpde-surpriz-o-isim-adayliktan-cekildi
CHP'de sürpriz: O isim adaylıktan çekildi

kongrede-meclis-uyelerine-ayrilan-yer-tepki-cekti
Kongrede meclis üyelerine ayrılan yer tepki çekti

o-ilce-delegeleri-hangi-adaya-oy-verecek
O ilçe delegeleri hangi adaya oy verecek?