Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Emek Büroları Toplantısı, dün Ankara'da CHP Genel Merkezi'nde yapıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açılış konuşmasını yaptığı toplantıya, 60 ilden Emek Bürosu Başkanları ve temsilciler katıldı.

CHP Zonguldak Milletvekili ve Genel Merkez Emek Bürosu Başkan Yardımcısı Ünal Demirtaş'ın da hazır bulunduğu toplantıyı, Emek Bürosu'nun bağlı olduğu CHP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba yönetti.

Zonguldak adına İl Emek Bürosu Başkanı M. Zeki Eser ve Temsilci Turhan Oral'ın katıldığı toplantıda, çok sayıda konuşmacı söz alarak karşılaştıkları sorunları ve önerilerini anlattı.

Zonguldak'ı temsilen söz alan Turhan Oral, Emek Bürosu'nun çalışmalarını, Zonguldak'ın sorunlarını ve Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) bölge ve ülke için önemini anlattı.

Oral; Genel Maden İşçileri Sendikası'nın (GMİS) örgütlü olduğu Bartın-Amasra'daki Hattat Enerji ve Maden A.Ş.'de işten çıkarılan 28 işçinin sorunlarını TBMM'deki grup toplantısında Türkiye gündemine getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti.

Zonguldak adına Emek Bürosu'nun raporunu teslim eden İl Başkan Yardımcısı M. Zeki Esen ve Turhan Oral, daha sonra TBMM'ye geçerek, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş'ı ziyaret etti.

Editör: Pusula Gazetesi