Toplantıya; CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavulyılmaz, Çaycuma Belediye Başkan Vekili Bahri Malakçı, Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, CHP önceki dönem Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Umut Başoğlu, CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, GMİS eski Başkanlarından Ramis Muslu, ilçe ve belde başkanları, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol CHP'nin kuruluş yıldönümünü kutlayarak sözlerine başladı. Akyol ; "Bugün 24 Haziran seçimlerin partimiz açısından değerlendirilmesi ve seçimin yansımaları ile yaklaşan yerel seçimlerle ilgili parti tabanımızın delege ve üyelerimiz açısından değerlendirilmesi ele alınacak. Geçtiğimiz genel seçimlerde ittifakların konuşulduğu gibi yerel seçimlerlerde de ittifakların konuşulduğunu görmekteyiz. Siyaset bir iddia işidir. Çaycuma merkez ile beraber Perşembe ve Karapınar Belediyeleri de Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimizdir. Bizim hedefimiz mevcut belediyelerle beraber Filyos, Saltukova ve Nebioğlu Belediyelerini Cumhuriyet Halk Partisine kazandırmaktır. Bunun için ince eleyip sık dokuyoruz. Toplumun her kesimden vatandaşlarımızın görüşünü alıyoruz. Aday adaylarımız üzerinde çalışmalarımız devam etmektedir. Partimizde artık iç meseleleri bir yere bırakarak birlik ve beraberlik içinde kol kola girerek yerel seçimlere girmemiz gerekiyor. Dargınlıkları küskünlükleri bir kenara bırakmamız gerekiyor. Bugün yapacağımız danışma toplantısında parti tabanının görüş ve tavsiyelerini İlçe Başkanlığımız adına mutlaka değerlendirilmesini istiyoruz. Kurula katılan tüm partililere teşekkür ediyorum"diye konuştu.

Divan üyeliklerini Tuncay Akyol, Türker Mankal ve Yüksel Ermiş'in yaptığı danışma kurulu toplantısının geri kalan bölümü basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Editör: Pusula Gazetesi