Bahçelievler İlkokulu okulu önünde toplanan CHP heyeti Rotary parkına kadar kortej yürüyüşü düzenledi. CHP Milletvekili adayları Bahçelievler Mahalle sakinleri tarafından coşku ile karşılandı.

Mitinge, CHP İl başkan vekili Hakkı Güney, Merkez ilçe başkanı Fikret Zaman, CHP Milletvekili adayları Deniz Yavuzyılmaz, Merve Kır, Çiğdem Şekerci ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

CHP Zonguldak 1. sıra Milletvekili adayın Ünal Demirtaş ve üçüncü sıra adayı Umut Başoğlu'nun Ereğli düzenlenen programlara katılmalarından dolayı mitinge katılamadıkları öğrenildi.


İlk olarak konuşan CHP Zonguldak 5. sıra Milletvekili adayı Çiğdem Şekerci, "24 haziran seçimlerine iki gün kaldı. Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığına ve CHP'nin iktidarrına yürüyoruz. Bu çalışmalarda siz gönüldaşlarımızın çok büyük emeği var. Tüm örgütlerimize ve Zonguldaklılara bize verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyoruz. Köprüden önceki son çıkıştayız. Sandıklara sahip çıkalım, bu seçimi bırakmayalım. 24 haziranda Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı ve CHP'nin iktidarı için geliyoruz" dedi.

CHP Zonguldak 4. sıra Milletvekili adayı Merve Kır'da şöyle konuştu;
"Çok onurlu bir anda buradayız. Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığına CHP iktidarına yürüyoruz. Hiç şüphemiz yok, kazanacağız."

Son olarak konuşan CHP Zonguldak 2. sıra Milletvekili adayı Deniz Yavuzyılmaz şunları söyledi;
"Öncelikle hepinize çok teşekkür ediyorum. Burada hem rotary parka gelen hem de apartmanlarından bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Türkiye'de o kadar seçim oluyor ki, hepimiz bu seçimleri yaşıyoruz, umut ediyoruz. 7 haziran seçimlerinde bir rüzgar vardı. 1. İnönü savaşıydı bu. Hakkımız sandıkta yendi, ama umudumuzu yitirmedik. Güçlenerek çıktık. Kasım seçimlerinde 2. İnönü savaşını verdik, yılmadık, mücadele ettik. Şimdi ise büyük taarruzu veriyoruz. Bu yola çıktığımızda herkes bana dedi ki deniz siyaset uzun ince bir yoldur. Uzunu verdik inceyi getiriyoruz. Burada türkiyenin en genç listesi ile seçim çalışmaları sürdürüyoruz. Bize inanan başta genel başkanımıza teşekkür ediyorum.
Seçim döneminin yorgunluğunu esprili bir dille anlatan Yavuzyılmaz ayrıca; "Sizlerle olmak büyük onur sebebi. Soğanın kilosu ne kadar? 7tlyi gördük. Patatesin kilosu? 5 tl. Artık bundan sonra altın günleri değil patates soğan günleri düzenlenecek. Zonguldak işçi kenti olmasının yanı sıra esnaf kentidir. Biz sadece seçim bildirgemizi bir adama, uzun adama göre hazırlamadık. Bizler seçim bildirgemizde esnafın üzerindeki stopaj vergisini kaldıracağız dedik. TTK'ya işçi alınca esnafımızın da işsizin de yüzü gülecek. Bizim artık deniz ticaretini, öğrenci hareketliliğini arttırmamız gerekiyor.

TTK ile ilgili AK Partililerin açıklamalarını anlatan Yavuzyılmaz " AKP'nin birinci sıra adayı TTK özelleştirilmeyecek dedi. İkinci sıra adayı TTK'nın tapuları arazileri satılacak dedi. Üçüncü sıra adayı da diyor ki satılan yerler devam edecek. Üçü ayrı şey söylüyor. İşte bunların Zonguldak'a bakış açıları bu. Biz boyun eğmeyen büyük yürüyüşteki madenciler gibi ttkya ve zonguldaka sahip çıkacağız.

Muharrem ince hakkındada futbol benzeştirmesi ile "Ronaldo"ya benzeten Yavuzyılmaz, "Kurultaydaki rakibi İnceyi Cumhurbaşkanı adayı yapan ve bize unutturulan nezaketi hatırlatan Kılıçdaroğlu'na da teşekkür ederiz. Adalet yürüyüşü ve parti stratejisi için kendisine tekrar tekrar teşekkür ediyoruz. Seçimlerde oyumuzu kullanacağız ama sandık görevlisi olmayan kişiler de saat oy kullandıkları okulların bahçesine gitsinler. Orada trafolara kediler girebilir, birileri kul hakkı yemek isteyebilir. Aman ha eve gidip maç izler gibi seçim sonuçlarını izlemiyoruz. YSK'ya kadar sonuçlara, oylara sahip çıkalım. Son 2 gün kaldı. Buradaki herkes kalan 2 günde her gün 1 kararsız ikna edelim. Bu seçimi böylece alalım. Belki bir oy ile kazanacağız."

Editör: Pusula Gazetesi