Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Adayları düzenlenen programla tanıtıldı. Camlıköşk'te düzenlenen programda konuşan CHP'nin 1'inci sıra Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, partisinin Zonguldak vaatlerini açıkladı. 3 dönem Zonguldak Milletvekili Adayı olarak aday tanıtım programlarına katıldığını ve her dönemde aynı vaatlerin verildiğini belirten Demirtaş, "Zonguldak'la ilgili konulara değinmek istiyorum. 3 dönemdir milletvekili adayıyım ama her dönemde aynı şeyleri düşünüyorum. Neden? Çünkü mevcut sorunları çözememişler, çözemedikleri gibi üzerine de başka sorunlar gelmiş ve mevcut sorunlar da bununla birlikte daha da derinleşmiş. Bunlardan bir tanesi, TTK'nın durumu... TTK'yı yeniden yapılandırıp ayağa kaldıracağız, norm kadrodaki 6 bin 500 işçi açığını işçi alarak kapatacağız. Zonguldak'a yatırım gelmemesinin sebebi, Zonguldak'ın haksızlığa uğramasıdır. Zonguldak'ı teşvik seviyesini en az 4'e çıkartacağız ve sektörel teşvik sağlayacağız. Bu sektörel teşviklerin de seviyesini artıracağız. Bu sayede Zonguldak'ı bir cazibe merkezi haline getireceğiz. 30 yıllık Filyos Projesi'nin 16 yıl sonra daha yeni temeli atıldı. Biz Filyos Projesi'ni 3 yılda tamamlayacağız ve bölgede de yüksek teknolojili ürünler üreteceğiz. 2008 yılından bu yana konuştuğumuz bir konu var, Ereğli Tersaneleri... Bu tersanelere 10 yıldır bir çivi bile çakılmadı ve halen daha aynı durumda. Bu tersanelerimizi özel teşviklerle hayata geçireceğiz, ayağa kaldıracağız ve eski günlerine döndüreceğiz. 30 yıldır aynı şeyleri konuşuyoruz. Zonguldak-Ereğli, Zonguldak-Ankara-,Zonguldak-Devrek yolları, bitmeyen aşk hikayeleri... Zonguldak,'ın yollarını 1 yılda bitireceğiz arkadaşlar 1 yılda... Çaycuma Havalimanı'mız bir türlü iç hat seferlerine açılmadı. Biz iktidar olduğumuz takdirde en kısa sürede bunu çözeceğiz ve Zonguldak Havalimanı'nı iç hat seferlerine açacağız. Fındık sorunu var. Fındık fiyatı şu anda kilogramı 8-9 TL... Fındığın fiyatını Ağustos 2018'de en az 15 TL yapacağız. Bu Zonguldak'ın ekonomisi için çok önemli bir konudur. En büyük sorunlarımızdan bir tanesi de şehrimizin üniversite sorundur. Üniversitedeki öğrenci sayımızı artırmamız gerekiyor, daha da önemlisi Zonguldak'ı bir üniversite kenti haline getirmemiz gerekiyor. Zonguldak'ı bir Bilim kenti haline getirmemiz gerekiyor. CHP iktidarından bunu göreceksiniz. Zonguldak'ın turizm potansiyelini de ortaya çıkartacağız ve bir turizm kenti oluşturacağız. Partimiz Türkiye'nin güvencesidir. Bu parti halkın partisidir. Bu parti Cumhuriyetin partisidir. Cumhuriyet Halk Partisidir. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın gazi meclis, yaşasın adalet, yaşasın hürriyet, yaşasın aziz Türk Milleti... 24 Haziran'da CHP iktidarına hazır mıyız? CHP iktidarına Zonguldak'ta hazır Türkiye'de hazır. Biz Zonguldak için Türkiye için ve Millet için geliyoruz. Zonguldak artık tamam diyor" ifadelerini kullandı.

YAVUZYILMAZ: "ENERJİMİZİ KARARSIZLAR İÇİN HARCAYALIM, İKTİDAR OLALIM"

CHP 2'inci sıra Zonguldak Milletvekili Adayı Deniz Yavuzyılmaz, "Bizler Türkiye'nin 81 ilinde yer alan en genç milletvekili listesiyle karşınızdayız. Genel Başkanımız bu gururu Zonguldak'a yaşattı. 16 yıl boyunca çile çektik. 7 Haziran seçimlerinde bir rüzgar esmişti. Bugün o rüzgarın 10 katı esen bir rüzgar var ve Türkiye'nin her kesiminde bu böyle. Zonguldak Atatürk'ün şehri. Bizler CHP olarak, CHP'nin farkını anlatmalıyız. Kararsızlara enerjimizi yönlendirelim. Kararsızları tespit edelim, onlara anlatalım. Diğer partilere destek veren ve fanatik haline gelen seçmene bit şey anlatmamız onun fikrini değiştirmez. Bir kişi her şeye kendisi karar verdi. Güç bu muydu? Güç demek eşit bölmek ve eşit paylaşmak demekti. 7 çocuğu olan bir ailede ekmeği eşit paylaşmak demekti. Bunları hatırlayacağız ve hatırlatacağız. Sizlerden ricamız biz genç adaylar olarak bol bol fotoğraf çekin, partimizde paylaşımlar yapın. Sosyal medya kocaman bit alan. Herkesin oyuna talip olalım. Sonuna kadar mücadele edelim, alnımızın teri akarken, iktidar olmanın da tadını yaşayalım" açıklamasında bulundu.

BAŞOĞLU: "ZONGULDAK'A HAKETTİĞİ DEĞERİ 16 YIL BOYUNCA VERMEDİLER"

CHP 3'üncü sıra Milletvekili Adayı Umut Başoğlu, "Bana partimin her kademesinde çalışma onurunu bahşettiniz. Bugün de partimizden milletvekili adayı olduk. Bu dönem içerisinde halkın teveccühü farklıdır. Yaptığımız ziyaretlerde halk bıkkın, yılgın... İnsanlar sıkıntılı, ekonomik göstergeler dip yapmış durumda. Kırsala gittiğinizde kahvehanede oturan emekli, harçlık beren emekli, bakkaldan alışveriş yapan emekli, işsiz oğluna bakan da emekli. Köylerimizde emekliler bu dünyadan göç etmeye başladı mı köylerimizdeki evlerin kapılarına kilit vuracağız. Zonguldak 16 yıl boyunca hak ettiği değeri bulamadı, hal ettiği yatırımları alamadı. Bartın, Karabük bu şehirden ayrıldı. Bakın onlara Zonguldak'ı 4 'e katladılar. Biz ne yaptık? Başka illere Zonguldak'ın mahallelerini kurduk, Zonguldaklarının yaşadığı mahalleler kurduk. Emeklilere birer maaş ikramiye diyoruz, asgari ücret 2 bin 200 TL diyoruz. Ekonomik çöküntüde olan bu kenti kalkındırmak işin soyunduk. Bizlere görev verilirse taşın altına bedenimizi koymaya da hazırız. Zonguldak'a borcumuz var, bu borcu ödemek işin yola çıktık. Hepimizin borcu var. İktidardan Zonguldak'ın hesabını soracağız" ifadelerini kullandı.

KIR: "ZONGULDAK'IMIZA VE CUMHURİYETE EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET EDECEĞİZ"

CHP 4'üncü sıra Milletvekili Adayı Merve Kır, "Benim bir derdim var, ben memleketimin dertlerini kendime dert ediniyorum. Zonguldak'ın dertlerini kendime dert ediniyorum. Ben Merve Kır, Zonguldak'ta doğdum, Zonguldak'ta büyüdüm ve bir kadın olarak Zonguldak'ta kendi ayaklarım üzerinde durdum. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bu dönemde bizlere görev verdi. Bizler 5 adayımızla Zonguldak'ımıza ve Cumhuriyete en iyi şekilde hizmet edeceğiz diyorum ve tamam diyorum" diye konuştu.

ŞEKERCİ: "ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İÇİN ADAY OLDUK"

CHP 5'İnci sıra Milletvekili Adayı Çiğdem Şekerci, "Atatürk'ün kadınlara verdiği seçme ve seçilme hakkını kullanarak aday oldum. Kadınlarımızın siyasi arenada daha gazla aktif olması işin, kadınlar adına buradayım. Ülkemizin geleceği için 14 Haziran Genel Seçimleri'nde aday olduk. Bu büyük bir sorumluluktur. Köprüden önceki son çıkıştayız. Zonguldak'ı yaşanabilir bir kent haline getirene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Zonguldak'ın can damarı olan TTK'yı bir kambur gibi göstermeye çalışıyorlar. 50 binlerden 7 binlere düşen işçi sayısı ile kurumun kar etmesini beklemek düşünülemez. Kuruma işçi alınacağının sözünü buradan veriyoruz. Zonguldak'ı kalkınması öncelikli iller arasına almak be göçü durdurup, göç alan bir kent haline getirmek CHP iktidarına nasip olacaktır. Ereğli'de tersaneler kapandı. Kapanan fabrikaları yeniden açacağız. Yollarımız bir an önce bitirilerek müteahhitlerin zenginleşmesinin de önüne geçilecektir. Zonguldak bir emekli kenti oldu. Emeklilerimiz bile geçinemiyorlar. Onlara da gerekli geçim imkanlarını sağlayacağız. Partimin bana verdiği bu görevi layıkıyla yerine getireceğiz. Millet için geliyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi