ZONGULDAK M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda öğle menüsünde yedikleri pastadan zehirlenen 17 mahkum ve 2 infaz koruma memuru, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Beycuma Beldesi'ndeki cezaevindeki öğle menüsünde mahkumlara çorba, köfte ve tatlı olarak pasta verildi. Yemekler, cezaevindeki aşçı tarafından yapılırken pasta kent merkezindeki bir pastaneden alındı. Akşam saatlerinde mahkumların bazılarında mide bulantısı ve kusma şikayetiyle revire başvurdu. Aynı şikayetle 2 infaz koruma memuru da revire başvurdu. Mahkumlardan bazıları, tedavilerinin ardından koğuşlarına geri döndü. Şikayetleri devam eden mahkumlardan M.K. K.E, S.K., U.Ç. ve infaz koruma memuru E.T., ambulanslarla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Gece saatlerinde ise 13 mahkum ile 1 infaz koruma memuru daha hastaneye kaldırıldı. Toplam 17 mahkum ve 2 infaz koruma memuru, tedavilerinin tamamlanmasının ardından sabaha karşı taburcu edildi. Jandarma, geniş güvenlik önlemleri altında mahkumları tekrar cezaevine götürdü.
Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Muharrem Erdem, cezaevinden besin zehirlenmesi şikayetiyle 17 mahkum ve 2 sivilin hastanelerine başvurduğunu söyledi. Gerekli tedavilerinin yapıldığını ifade eden Dr. Erdem, "Gerekli olan takip ve tedavileri yapıldı ve bugün itibariyle sabaha karşı hepsi taburcu edildi. Sağlık durumlarında bir sıkıntı yok. Gıda zehirlenmesi olarak gözüküyor. İlgili birimler bunla ilgili çalışma yapıyor. Besin zehirlenmesinin neden kaynaklandığıyla ilgili kesin tanı bu çalışma sonrası konulacak." dedi.
İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün cezaevinde dağıtılan pastadan numune alarak laboratuara gönderdiği bildirildi.

Zehirlenen 8 mahkumun tedavisi ise cezaevinde gerçekleştirildi.

Editör: Pusula Gazetesi