Zonguldak'ın Devrek ilçesinde ünlü futbolcu Mesut Özil'in desteğiyle yapımına 3 yıl önce başlanan sporcu sosyal tesisinin tamamlanması için çalışmalar hızlandı.
Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Pusula'ya yaptığı açıklamada Mesut Özil adına yapımı devam eden spor kompleksini bir an önce tamamlamak istediklerini söyledi.
Mesut Özil'in verdiği destek ile yapımına başlattığı spor tesisin atıl kaldığını anlatan Çetin Bozkurt, "Bu cenazeyi kaldıracağız. Tesis 2018 birim fiyatlarıyla 4.6 milyon liraya malolacaktı. Ama maliyetler arttı. Tarafları çağırdık. Sadece bir bina olmasın. Etrafında tenis kortu, yüzme havuzu, antrenman sahaları olsun istedik. Mesut Özil, bu maliyetin tümünü karşılayamayacağını bildirdi. Binayı biz belediye imkanlarıyla yapıyoruz. Diğer tesisleri Mezut Özil'in gönderdiği para ile yapacağız. Şu ana kadar bize gelen para 400 bin lira. Elimizi sürmedik. Para hesapta. Devrek'te iş yapan herkesten bu tesise katkı vermesini istiyoruz. Mesut Özil markasının Devrek'e katkı vereceğini düşünüyoruz. Mesut Özil'in bize vereceği paradan çok adının vereceği katkıya ihtiyacımız var" dedi.
Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, spor kompleksinin tamamlanmasının ardından yapılacak açılışa Mesut Özil'in de katılacağını açıkladı.