Çene dolgusu özellikle yüzde yakalanan altın oran güzelliğini sağlayabilmek için sorunlarını gidermek isteyenlerin tercih etmiş oldukları yöntemlerden bir tanesidir. Çene dolgusu sayesinde çenedeki sarkıklık giderilebilmektedir. Bunun dışında genetik yapıdan kaynaklı olarak oluşan sivrilik veya asimetrik yapıda bu dolgu sayesinde giderilebilmektedir.

Yuvarlak yüz hatlarına sahip olmak isteyenlerin oldukça sık başvurdukları çene dolgusu işleminin avantajları arasında herhangi bir cerrahi müdahale olmamasını da sayabiliriz. Çene dolgusu işlemi içerisinde hastaya hyrulonic asit, hastanın kendi yağından elde edilen yağ dolgusu, kök hücre destekli yağ dokusu kullanılmaktadır. Uygulamada herhangi bir ağrı veya sızı oluşmamaktadır.

Hasta kısa sürede gündelik hayatına dönmektedir. Hoş bir yüz yapısını yakalayabilmek için çene dolgusu işlemi oldukça avantajlıdır.

Burun Dolgusu Nedir ve Nasıl Yapılır?

Burun dolgusu özellikle burun ile ilgili sorunları olanların ameliyatsız olarak tercih etmiş oldukları bir yöntemdir. Burundaki yapılan şekil değişiklikleri içerisinde hastanın cildine dolgu malzemeleri kullanılmaktadır. Cilt dolgu malzemeleri arasında hiyalüronik asit oldukça önemli bir etkendir. Burun dolgusunun yapılabilmesi için işlem anestezik kremlerden yardım alınarak yapılmaktadır.

Cilde sürülen anestezik kremler sayesinde hasta uyuşukluk hissedip acı hissetmeyecektir. Daha önceden hasta ile doktor arasında karar verilen bölgelere belirlenen enjeksiyon maddeleri iletilmektedir. Enjeksiyon işlemi 5 veya 10 dakika sürmektedir. Burun dolgusunun pek çok farklı avantajı bulunmaktadır. Buruna istenilen görüntü verilene kadar tekrar tekrar enjeksiyon işleminin yapılabilmesi bu avantajlar arasında en dikkat çekici noktadır. Ayrıca cerrahi durumlara göre burun dolgusu işlemi oldukça ekonomiktir.

Burun Dolgusu Fiyatları

Burun dolgusu fiyatları genel olarak yapılacak olan işlemlere göre farklılık göstermektedir. Öncelikli olarak doktorunuz ile iletişime geçerek hangi estetik görünümden rahatsız olduğunuzu iletmeniz gerekmektedir. Belirtmiş olduğunuz sorunu ve doktorunuzun sunmuş olduğu yöntemi karşılıklı olarak kararlaştırmalısınız. Bunun ardından istenilen bölgeye ulaşılarak belirlenen dolgu maddesi ile istediğiniz görüntünün yakalanması için çalışmalar başlatılır. Burun dolgusu fiyatları da yapılacak olan işlemlerin ardından daha net olarak ortaya çıkabilmektedir.

Dudak Dolgusu Nedir?

Dudak dolgusu özellikle ince dudakları olanların tercih etmiş oldukları yöntemler arasındadır. Kimilerinin alt dudağı geniş olurken üst dudak ince olabilmektedir. Bu da asimetrik bir görüntü oluşturulduğu için dolgun dudakları elde etmek için dudak dolgusu yaptırılmaktadır. Bu işlem ortalama 30 dakika sürebilmektedir. Dudak dolgusu işleminin ardından hemen normal hayatınıza döneminiz mümkündür. Bu işlemin yapılabilmesi için muhakkak uzman kişilerden yardım almak gerekmektedir.

Herhangi bir kaza sonucu oluşan doku kayıplarının giderilmesi genetik, olarak ortaya çıkan dudak sorunları ve yaşlılık gibi etmenlerden dolayı dudak dolgusuna ihtiyaç ortaya çıkabilmektedir. Dudağa istenilen form verildikten sonra belirli bir süre bu şekilde dudağı kullanabilmek mümkündür. Kalıcı bir işlem değildir.

Dudak Dolgusu Kimlere Uygulanır?

Dudak dolgusu dudak iltihabı olmayan, dudağı ile ilgili herhangi bir sorun olmayan herhangi bir cilt rahatsızlığı olmayan herkese uygulanabilmektedir. İşlemin etkisi 6 ay ila 1 yıl süren bu işlem cerrahi bir müdahale gerektirmediği için pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Dudak dolgusu işlemi yapılırken hyrulonic asit kullanıldığı için ve bu maddede cildin içerisinde bulunan bir madde olduğu için herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.

Nadiren kişilerde dudak çevresinde ödem ve şişlik buluşabilme ihtimali bulunmaktadır. Fakat bu ödem ve şişlik çok kısa sürmektedir ve buz uygulamaları ile tamamen ortadan kaldırılabilir. Fakat her uygulamada olduğu gibi cilt ile ilgili olarak yapılacak olan dudak dolgusu işleminde de muhakkak uzman hekimlerden yardım alınması gerekmektedir ve klinik ortamda müdahale yapılmalıdır.