Zonguldak Merkez ilçede eğitim-öğretim veren Türkiye'nin ilk bağış okulu olan Mehmet Çelikel Lisesi'nin "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı", Mehmet Çelikel Lisesi Köksal Toptan Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Açılışına, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı ve Şube Müdürlerinin yanı sıra çeşitli okulların müdür, idareci ve öğretmenlerinin de katıldığı fuarda, Mehmet Çelikel Lisesi öğrencilerinin gerçekleştirdiği projeler sergilendi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı, Mehmet Çelikel Lisesi Müdürü İsmail Aşkar'la birlikte projeleri tek tek incelerken, proje sorumlu öğretmenlerinden ve öğrencilerden, projeler hakkında sorular sorup bilgi aldı.

Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Ayben Özkan'ın da ziyaret edip incelediği Bilim Fuarı, iki gün sürdü.

Mehmet Çelikel Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Proje Koordinatörü Matematik Öğretmeni Murat Şimşek, yaptığı açıklamada, "Bilim Fuarı kapsamında 7 adet biyoloji, 6 adet kimya, 4 adet bilişim, 3 adet fizik, 3 adet sosyoloji dalında olmak üzere toplam 23 proje sergilendi. Birçok okuldan öğrencilerinde ziyaret edip incelediği projelerde; en çok ilgi ve dikkat çeken Zonguldak Deresi'nin temizlenmesi ilgili yapılan maket proje ile birlikte robotik kodlama, sosyolojide yalan haberlerin insanlar üzerinde etkisi, atık pillerin çevreye ve doğaya verdiği zararlar ve insan yaşamı üzerindeki olumsuz etkileri gibi değişik konular ele alınmıştır" diyerek, Bilim Fuarı'na katılanlara proje ile ilgili bilgiler verdi.

Editör: Pusula Gazetesi