Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi Müdürü Armağan Gürgenç'in istifasının nedeninin 380 bin Euro'luk AB projesindeki yolsuzluk olduğu ortaya çıktı. AB Proje Koordinatörü Özlem Kaplan'ın 380 bin Euro'luk projede usulsüzlük yaptığını ileri süren ve 'Kimsenin usulsüzlük yapmasına izin veremem' diyerek Mehmet Çelikel Lisesi Müdürlüğü görevinden istifa eden Armağan Gürgenç, 25 Ağustos 2017 tarihinde konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Gürgenç'in konuyla ilgili 2015 ve 2017 yılları arasında Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayette bulunduğu, ancak Milli Eğitim Müdürlüğü'nden geri dönüşün yapılmadığı belirtildi.

Gürgenç, Cumhuriyet Savcılığı'na bulunduğu suç duyurusun da şu ifadelere yer verdi; "Proje Yönetimi karar defterinde alınan karara göre 05/01/2015 tarihinde Özlem Kaplan'a para çekme yetkisi verilmiş olmasına rağmen şüpheli garanti bankası 174/9088894 numaralı proje hesabımızdan 31/12/2014 tarihinde yani karar alınmadan evvel 25 bin Euro çekmiştir

2.Paranın hangi iş ve işlemler için ne şekilde harcandığına dair proje yönetiminin bilgisi ve onayı olmadan harcamalar gerçekleştirilmiştir. Şüpheli Koordinatör parayı şahsi parası gibi kullanmıştır. Beyan edilen (ekte) harcama belgelerinden bunların proje yönetimiyle bir alakası olmadığı görülmektedir.

  1. 21/01/2015 tarihinde koordinatör 11 bin Euro daha para çekmiş olup yukarıda bahsettiğim her iki para çekme işlemi arasında sadece 21 gün bulunmaktadır. Bu süre içerisinde önceden çektiği 25 bin Euro paranın sunmuş olduğu harcama belgeleri ile harcadığını beyan edememişken hesaptan tekrar 11 bin Euro çekmiştir.

Bundan yaklaşık 11 ay sonra ise 10/12/2015 tarihinde ihtiyaç fazlası denilerek paranın 6 bin 260 Euro'su hesaba geri yatırılmıştır. Bu süre zarfında paranın ne şekilde değerlendirildiği belli değildir.

  1. Harcama belgesi yerine geçmesi için bazı işletmelerden şüpheli tarafından fişler toplanmıştır.

Bu firmalar Merkez Öğretmenevi Müdürlüğü, Nağme Fotoğrafçılık, Mehmet Çelikel Lisesi Kantini, olup proje yönetimince hiçbir geçerliliği olmayan faturalar gider olarak tebliğ edilmiştir.

  1. Şüpheli tarafından proje hesabından yukarıda bahsettiğim gibi 25.000 + 11.000 (toplam 36.000 Avro) kişisel olarak ele alınmış olmasına rağmen şüphelinin kendi ve eşi adına olan kredi kartları ile taksitli alışverişler yapılarak bu şahsi kredi kartı slipleri bile harcama belgesi olarak gösterilmeye çalışılmıştır.

Yine şüphelinin eşi İlker Kaplan adına düzenlenmiş kredi kartı ile kontör alınmış faturası proje yönetiminde gider olarak gösterilmiştir.

  1. Proje koordinatörü Telefon faturasını proje gideri olarak yönetime beyan etmediği halde sonradan 2 ayrı numarayı proje gideri olarak beyan etmekte ayrıca bir fatura iki defa gider olarak gösterilmiştir. 20/01/2015 tarihli TURKCELL faturası 445 ve 517 sıra numarasıyla iki kere işlenmiştir.
  2. Yasal vergi mevzuatına uygun olmayan harcama belgeleri düzenlenmiştir 288 ve 289 numarası ile numaralandırılmış ilgili makama denilerek kaleme alınmış olan düz kağıtlara Öykü İletişim isimli önder Kulak, kaşeli Kocaeli ilinde bulunan firmanın imzalı belgesi ile fatura kesilmeden 3.000 ve 2.000 TL'lik işlem yapıldığı beyan edilmektedir.
  3. Şüpheli tarafından süreç içerisinde çeşitli defalar Kontör alımları yapılmış olup, şüphelinin GSM faturaları zaten projeden ödendiği halde şüpheli tarafından ayrıca kontör alınması şaibelidir ve açıklaması yoktur. Yine şüphelinin diğer tüm alımlarında olduğu gibi proje yönetiminin bu alımdan bilgisi ve onayı söz konusu değildir ve bu faturalar nedense hep Kocaeli ilinden alınan faturalardır.
  4. Okul Müdürlüğü olarak böyle bir alım yapmadığımız halde proje koordinatörü bu firmaya 10 numaralı belge ile numaralandırılan belgeyi sunarak 3.000 TL'lik sahte beyan vermişlerdir. Okulumuza proje kapsamında böyle bir alım yapılmamıştır gerek te yoktur.
  5. Ayrıca yine şüpheli dışında Nalan Bozkurt Akı adına düzenlenmiş fiş fatura kredi kartı slipi gibi belgeler de şüpheli tarafından proje gideri ve harcama belgesi olarak sunulmuştur.
  6. Proje koordinatöründen, yaptığı harcamalara ilişkin bilgi belge talebine istinaden 26.05.2015 tarihinde proje yönetimine verdiği ekte ki yazılı izahatta da belirtildiği üzere sorumlu olduğunu iddia ettiği ve adı soyadı belli olmayan üçüncü bir kişiye keyfi bir şekilde 3.000 TL aktarıldığı ifade edilmektedir. 14 numaralı belge
  7. Tüm bu hususların yanı sıra okul müdürlüğüm esnasında kendisi AK Parti Merkez İlçe teşkilat başkanı Metin Karaduman'a beraberinde Tarih Öğretmenlerimiz Mustafa Akçay, Ekrem Bozdağ, Nalan Bozkurt Akı, Arzu Göktürk ile birlikte gittikleri ziyaret esnasında Metin Karaduman'a ve Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Züleyha Arıman'a kendilerinden para istediğimi söyleyerek hakkımda mesnetsiz iddialarda bulunmuş, iftira atmış, hakkımda olumsuz algı oluşmasına sebep olarak kişilik haklarımı ihlal etmiştir.

Sırf şüphelinin mesnetsiz iddiaları ve iftirası yüzünden Züleyha Arıman bunun üzerine okula yanıma gelerek şahsımdan açıklama talebinde bulunmuştur.

  1. Proje faaliyetleri esnasında proje yöneticisi olarak görev yapmama rağmen düzenlemiş olduğu evraklarda İngilizce "staf" hamal ayak işlerini yapan getir götür elemanı anlamına gelen ödeme kaleminden (o miktar üzerinden) tarafıma hak ediş düzenleyerek yönetici konumundan hak edişi kendi tarafına düzenlemiştir."

Mehmet Çelikel Lisesi Okul Müdürlüğü görevinden istifa eden Armağan Gürgenç, gerekçe olarak babasının rahatsızlığını gösterse de gerçek sebebin yaşanan usulsüzlük iddiaları olduğu öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi