Çelik-İş Sendikası 8. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen kongrede mevcut başkan Ulvi Üngören yeniden güven tazeledi.
Karabük Vali Nafiz Kayalı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen genel kurala HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Hikmet Ferudun Tankut ile işçiler katıldı.
Genel kurulda konuşan HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, , Karabük'ün sevdalanacak kadar muhteşem, tarihi ve değerleri temsil eden çok önemli bir şehir olduğunu söyledi.
Arslan, dünyada sanayi işçilerinin sendikal hareketin amiral gemisi olduğunu söyleyerek, "Çelik-İş Sendikası, sanayi işçilerini temsil ediyor. Bütün dünyada sanayi işçileri sendikal hareketin amiral gemisidir. O yüzden Çelik-İş Sendikası'nın temsil ettiği bu misyon, Türkiye'nin emek hareketi için de çok önemlidir. Çelik-İş'in gücü, Türkiye emek hareketinin gücüyle paraleldir." dedi.
Demir-çelik sektöründe yaklaşık 1,5 milyon çalışan olduğunu ve çok sayıda metal işçisinin HAK-İŞ ve Çelik-İş bünyesine katılmak için beklediğini de kaydeden Arslan, İSDEMİR'de yeniden örgütlenmenin HAK-İŞ ve Çelik-İş Sendikası için çok önemli bir kazanım olduğuna dikkati çekerek, işçi-işveren ilişkileri konusunda her zaman KARDEMİR'i örnek gösterdiklerini ifade etti.
Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ise sendikalarının KARDEMİR ile hayat bulduğunu, zaman içerisinde et ve tırnak gibi birbirinden ayrılmaz iki parça haline geldiğini ifade etti.
Konuşmaları ardından 130 delegenin oy kullandığı ve mevcut başkan Ulvi Üngören'in güven tazelediği kongrede yönetim ise şu isimlerden oluştu:
"Şube Sekreteri Mustafa Karayel, Mali Sekreter Ali Bilen, Teşkilatlandırma Sekreteri Kenan Yılmaz, Eğitim Sekreteri Emrullah Aydın"

Editör: Pusula Gazetesi