Çevre ve insan sağlığına verilen önemi gösteren önemli bir uygulama... Ama Yalova'dan... Çevre ve Şehircilik Yalova İl Müdürlüğü ekipleri, çevre denetimlerini artırdı. Bu kapsamda Yalova polisi ile birlikte denetim yapan ekipler, yere çekirdek kabuğu attığı tespit edilen 2 kişiye 203'er liralık idari para cezası kesti.

Zonguldak'ta ise, adeta "termik cehennem" kabusu yaşanıyor. Çatalağzı beldesindeki Bereket Enerji'ye ait Çatalağzı Termik Santrali (ÇATES) ile Eren Enerji'ye ait ZETES-1, ZETES-2 ve ZETES-3 santralleri çevre katliamına neden oluyor. Hem havayı, hem de denizi kirleten bu santraller, insan sağlığını da olumsuz etkiliyor.

Dün çekilen bu fotoğraf, adeta çevre katliamını belgeliyor. ÇATES'in bacasından salınan siyah duman, vatandaşların tepkilerine neden oluyor. Çekirdek kabuğu için kesilen ceza, bu zehir salımı için kesilmiyor. "Ünite devreye girerken olabiliyor" diyen santral yönetiminin önceden bilgi verdiği gerekçesiyle ceza kesilmediği belirtiliyor.

Çatalağzı beldesinde yaşayan vatandaşlar, artık zehir solumak istemediklerini, santrallerin gerekli şartları yerine getirmesini isteyerek, "Yalova'da çekirdek kabuğunun yerine atılması nedeniyle ceza kesiliyor, burada çevre katliamı yaşanıyor, yetkililer sessiz kalıyor. Neymiş, santral yönetimi önceden bilgi veriyormuş. Vatandaş da 'çekirdek yiyeceğim' diye bilgi versin, ceza almasın" diyerek tepki gösterdiler.

Editör: Pusula Gazetesi