Yürüyüşe; Kaymakam Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Şendoğan Kaya, SGK Müdür Hasan Hüseyin Çetinkaya, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Satılmış Çelik, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Naşit Durdubaş, Belediye Sosyal İşler Müdürü Veysel Özkan, SDYV Müdürü Semra Gülboy, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ali Başören, Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Ahmet Koraman, bisiklet topluluğu, mutharlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğe katılan yaklaşık 100 kişi ilk olarak Çayır Köyü Su Değirmenini inceleme fırsatı buldu.Ardından mağaraya inerek inceleme fırsatı buldular.

Yürüyüşü değerlendiren Kaymakam Serkan Keçeli; " İlçemizin en özel en güzel yerlerinden birisi. Ama Çaycuma'da yaşayan insanlarımızın birçoğu Çayır Mağarasını bilmiyor. Sayın valimizin hazırlatmış olduğu proje ile mağara turizme kazandırılacak. Çayır mağaramızı yeniden hayata kazandırmak ve insanları buraya daha çok çekebilmek için projeler oluşturuldu. Bölgeye ışık tutmak ve projeye destek adına Çayır Mağarasını Çaycumalılara tanıtmak için yürüyüş etkinliği düzenledik. Oldukça güzel geçti.

Proje hayata geçtiğinde mağaramızın bulunduğu bölge turistlerle, misafirlerle dolu olacağına inanıyorum. Etkinlikte emeği olan herkese teşekkür ediyorum"diye konuştu.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı; " Çoğrafi, tarihi ve kültürel varlıklarımızı yeniden keşfetmenin merakı içindeyiz. Yıllardır hepimizin bildiği Çayır Mağarasına böyle güzel bir organizasyonla katıldık. Çaycuma'mız her yönü ile araştırılacak, değerlendirilecek yerlere sahiptir. Bizlerde herkesi buraya davet ediyoruz"şeklinde konuştu.

Çayır Mağarası iyileştirme projesi hakkında bilgi veren İl Genel Meclis Üyesi Halil Gencer; "Bu yürüyüş sayesinde eksikleri gördük. Girişte köprüler temizlenecek. Ahşap değirmende buranın doğallığını bozmadan faaliyete geçecek. Parke tuğlalarla yürüyüş yolları yapılacak. Oval kemerler oluşturulacak"dedi.

Yürüyüş sonunda katılımlara ikramlarda bulunuldu. Mağaraya hayran kalan katılımcılar bol bol fotoğraf çektirme imkanı buldu.

Editör: Pusula Gazetesi