Öğretmen evi önünde düzenlenen kahvaltıya, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Müftü Ayhan Ermiş, Yeni Mahalle Dokap Siteleri Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Naim Eren ve yönetimi, Çaycuma Emlakcılar Derneği Başkanı Erol Ünlü, din görevlileri ve gurbetçiler katıldı.

Dernek Başkanı Naim Eren bölgenin uzun yıllardır cami ihtiyacı içinde olduğunu ifade ederek cami için arayış içinde olduklarını söyledi. Eren; " Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı'nın katkıları ile 3 bin 400 metrekare alan bize tahsis edildi. Hızlı bir şekilde derneğin çalışmalarını gerçekleştirdik. Gerekli maddi ve manevi destek arayışına girdik. Caminin bir çok özelliği ve bölümleri olacak. Güzel bir mimarisi olacak. Hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile inşallah caminin temelini atacağız"diye konuştu.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı da camilerin sadece namaz kılmak için kullanılmaması gerektiğini ifade ederek; " Yıllardır hayat a geçirilmeyen caminin yeri hem imar uygulaması ile hem 18 uygulaması ile güzel bir yere aldık. Camiler eskiden insanların buluşması yeri imiş. Cami sadede insanların namaz kıldığı bir yer değil, insanların bir arada olacağı zevkle gideceği yerler olması lazım. Ben sadece caminin yer tahsisi ile kalmıyorum, çevresi ile hoş bir mekan yapılması için derneğin her zaman yanında olmaya çalışıyorum. Bu işler hayır işidir. Bu eserler sonsuza kadar kalacak eserler. Bizde elimizden gelen desteği vereceğiz"dedi.

İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş ilçeye yakışır bir cami planladıklarını söyleyerek; "Yapılan camilerimiz eskiden daha güzel olması lazım. Çaycuma gibi güzel bir yere güzel camiler gerekiyor. Çaycuma'mıza öyle bir eser yapalım bu serlerimiz ayakta kaldığı sürece amel defterimiz açık olsun. Biz Avrupa'da camilerimiz hem kıraathane, hem ibadethane hem sosyal tesis, hem ailevi değerlerin buluştuğu tesisler olarak kullanıyoruz. Ülkemizde de camilerimizi bu şekilde yapalım. Bugün temelini atmak için toplandığımız Dokap Camimizde öyle bir eser yapacağız ki bizden sonraki nesiller bize dua edecekler. Destekleri için gurbetçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Avrupa'ya gittiğimizde çok güzel camiler görüyorum. Allah onlardan razı olsun"dedi. Konuşmaların sonunda cami için bağış alındı.

Ö

Editör: Pusula Gazetesi