Merkezi İstanbul'da bulunan Asis Otomasyon Şirketi, "Monticola" adıyla kurumsal sosyal sorumluluk projesi geliştirdi. Birleştirilmiş köy okullarının temel ihtiyaçlarını belirleyip sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan zor durumda olan öğrencilerin durumunu iyileştirmeyi hedefleyen Monticola kapsamında, eğitim ve meslek seçimine ilişkin bilgi ve rehberliği bütün çocuklar için ulaşılabilir hale getirmek, topluma etkin olarak katılmalarını sağlamak için çeşitli çalışmalar yapılıyor. Daha önce Malatya-Arapgir, Sivas-Gürün, Şanlıurfa-Viranşehir, Van-İpekyolu gibi yerlerde yapılan çalışma, bu kez Zonguldak-Çaycuma'da hayata geçirildi. Çaycuma'da birleştirilmiş sınıflarda eğitim yapılan Ahatlı Akçaalan, Ahatlı Ellezli, Hacıbadi, Kadıoğlu, Karakoç, Kerimler Boyacıoğlu İlkokullarına giden Monticola ekibi ve Asis çalışanları; kıyafet, kırtasiye malzemesi, beslenme çantası, kitap ve bilgisayardan oluşan malzemeyi çocuklara dağıttı. Sağlık sorunu olan bir çocuğu da tespit edip tedavisine yardımcı olmaya çalışan ekip üyeleri çocuklarla hoşça vakit geçirerek oyunlar da oynadı.

"HER OKULU ÖZENLE SEÇİYORUZ"

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Monticola Proje Lideri Safiye Kaya, "Asis Otomasyon tarafından 2 yıldır sürdürülen kurumsal sosyal sorumluluk projesi Monticola, gideceği okulları büyük bir özen ve dikkatle seçiyor. Proje yöneticileri öncesinde çok detaylı çalışmalar yapıyor. Monticola kurumsal sosyal sorumluluk projesinin olmazsa olmaz iki kriteri var. Birincisi ilkokul birleştirilmiş sınıflardan oluşacak, ikincisi de mutlaka bir köy okulu olacak. Bu kriterleri sağlayan okulları ihtiyaç önceliğine göre sıralıyoruz. Bir program dahilinde de sırası gelen okulları ziyaret edip yardımlarımızı iletiyoruz. Proje yöneticilerinin haricinde her ziyaret edilen okula Asis Otomasyon çalışanlarından da katkı sağlıyoruz" dedi.

"350'DEN FAZLA ÇOCUĞA YARDIM GÖTÜRDÜK^"

Aynı çalışmayı daha önce Anadolu'nun pek çok köşesinde yaptıklarını söyleyen Kaya, "Bu kez Çaycuma'daydık. Ahatlı Akçaalan, Ahatlı Ellezli, Hacıbadi, Kadıoğlu, Karakoç, Kerimler Boyacıoğlu okullarına giderek çalışmamızı gerçekleştirdik. Her gittiğimiz okulda büyük bir heyecan sevinçle karşılaşandık. Çocuklarımızla sohbetler edip oyunlar oynadık. Özellikle öğrenci velilerinin sunduğu ikramlar bizi çok mutlu etti. Sağlık sorunu olan bir çocuğu tespit ettik. Onun gerekli muayene ve tedavisini de yaptıracağız. Birleşmiş Milletler Ekonomik Kültürel Sosyal Haklar Komitesi, eğitimi devletlerin yapabileceği en iyi yatırım olarak tanımlıyor. Biz de Asis firması olarak ülkemizin aydınlık geleceği için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar 350'den fazla çocuğa yardım götürdük. Yeni projeler için çalışıyoruz. Çalışmalarımız sırasında bize sıcak ilgi gösteren Çaycuma halkına teşekkür ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Pusula Gazetesi