Ankara Alman Kültür Merkezi'nden (Goethe Enstitüsü) Mehmet Kalsen'in sunumuyla gerçekleşen projenin ilki Çaycuma Kültür Sanat Merkezinde TSO Fen Lisesi öğrencilerine , ikincisi okulun salonunda Oktay Olcay Yurtbay Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik gerçekleşti. Kalsen proje hakkında bilgi vererek; " Almanca konuşulan ülkelerdeki bilime yapmış olduğu katkılar ve Almanların bilim, sanat ve teknolojideki etkinlikleri ve ünlü buluşları kapsıyor. Nobel ödülü alan Almanlar veya Almanca konuşana ülkelerde buna dahil. Proje genellikle Almanya'nın ülke bilgisini kapsıyor.

Son bir yıldan beri Alman Kültür Merkezimize hem üniversite, hem özel, hem devlet okullarından büyük talep geliyor. Ülkemizde 3 tane Alman kültür merkezimiz var.

Hem yurt içinde hem yurt dışında Alman dilini geliştirmek için 16 tane Goethe Enstitüsü mevcut.

"Almanya Bavulu" projesinde öğrencilere Almanya'yı tanıtmak amacıyla bazı duraklar olușturuldu . Bu duraklarda Almanya hakkında ilginç ve bir o kadar da önemli bilgiler ediniyorlar"dedi.

Etkinlik 9. sınıf öğrencilerini kapsadığını belirten Ticaret ve Sanayi Odası Fen Lisesi Almanca Öğretmeni Selahattin Tekin; "Yabancı dili Almanca olan öğrencilerimize yönelik Goethe Enstitüsü ile işbirliği yaparak 'Almanya Bavulu'nu okulumuza getirmiş bulunmaktayız. Okulumuz ile Oktay Olcay Yurtbay Anadolu Lisesi'nin ortaklaşa gerçekleştirmiş olduğu bir projedir. Amacımız öğrencilerin duyu organlarını kullanarak Almanca öğrenmesini teşvik edip, Almanya hakkında bilgi edinmesini sağlamaktır. Proje kapsamında Almanya'nın önemli şehirlerini isminin verildiği istasyonlar oluşturulmuş. Öğrenciler istasyonlarda farklı sorular cevaplandırıyorlar"diye konuştu.

Oktay Olcay Yurtbay Anadolu Lisesi Almanca Öğretmeni Erol Ağan ise ; "Projede yer alan oyunlarda öğrenciler Almaca öğrenmenin neden faydalı ve anlamlı olduğunu anlatan argümanlarla da karşılarlar. Oyun, eğlence, keşif zevki ve kendi başına öğrenmeye odaklıdır"diye konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası Fen Lisesi Müdürü İsmail Ertop ile Oktay Olcay Yurtbay Anadolu Lisesi İlker Okumuş eğitimin faydalı geçtiğini belirterek emeği geçen Alman Kültür Merkezi yetkililerine teşekkür ettiler. Müdür Ertop Mehmet Kalsen'e teşekkür plaketi takdim etti. Proje ilk defa bir ilçede gerçekleşiyor.

Editör: Pusula Gazetesi