İlçenin en büyük mahallesi olan Yeni Mahalle için muhtar adayı olduğunu açıklayan Bulut Vidinli, seçildiği takdirde Çaycuma'nın ilk kadın muhtarı unvanına sahip olacak.

Vidinli ziyeretleri kapsamında Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir ile bir araya geldi.

İlk olarak Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'yı makamında ziyaret eden Bulut Vidinli karşılıklı istişarelerde bulundu.

Her platformda daha çok kadın adayı görmek istedikleri söyleyen Başkan Kantarcı, cesaretinden dolayı Vidinli'yi tebrik etti.

Cumhuriyet kadını olarak medeni cesaretinden dolayı Vidinli'yi tebrik eden Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir ise ; "Kazanırsanız çok mutlu olurum. Ben her zaman bir oluşumun içinde en az % 40 oranında kadının bulunması gerektiğine inanıyorum. Bayanın olduğu her ortamın daha düzenli olacağını düşünüyorum. Hayırlı olmasını temenni eder, kendisine başarılar dilerim"diye konuştu.

Meslek hayatının verdiği tecrübe ile muhtarlığı en iyi şekilde yapacağına inanan Vidinli; " Çalışkan, azimli, tuttuğunu koparan bir yapıya sahibim. Kadın elinin değdiği her yerin daha da güzelleştiğine inanıyorum. Çaycuma'nın ilk kadın muhtar adayı olmak bana ayrıca bir gurur veriyor. Kadınlarımıza örmek olmak istiyorum. Daha çok kadın adayı görmek benimde en çok istediğim şeylerden birisi. Bana destek veren herkese teşekkür ediyorum"diye konuştu.

1963 Çaycuma Filyos doğumlu olan Vidinli 4 yıllık üniversite eğitiminden sonra 30 yıl kamuda çalıştı. Vergi Dairesinden emekli olduktan sonra 2017 yılında Çaycuma'da zeytin ve zeytin ürünleri üzerine işyeri açtı. Halen esnaflığa devam eden Vidinli, bir üniversitede zeytin üzerine eğitim aldı.

Editör: Pusula Gazetesi