Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, başta manda yoğurdu olmak üzere yöresel ürünleri "Aynur Abla" ile markalaştıran Aynur Çakar, protokol ziyaretlerinde bulundu. Aynur Çakar, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Selçuk Özen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir ve Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'yı ziyaret etti.

VALİ ÇINAR'A ZİYARET...

Bölgede ve yörede kaybolmaya yüz tutan yöresel ürünler ve özellikle "Çaycuma Manda Yoğurdu"nun yeniden üretilmesini ve dolaşımda olmasını sağlayan ve bununla ilgili çeşitli projeler ve çalışmalarda bulunan Aynur Çakar (Aynur Abla), Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'a "hoş geldiniz" ziyareti yaparak, çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Aynı zamanda Zonguldak İli Manda Birliği'nin de kurulmasına vesile olan Aynur Çakar, yaptıklarını, yapamadıklarını, düşüncelerini, projelerini Vali Ahmet Çınar ile paylaşarak, yeni görevinin bölgeye hayırlar getirmesini temenni ederek, yeni hazırladığı "Alternatif Turizm ve Tarım Projesi" hakkında bilgi verdi, destek istedi.

Vali Ahmet Çınar ise, yaptıkları ziyaret ve verdikleri bilgiler için teşekkür ederek, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir'in hazırladığı "Manda OSB Projesi"nin ilimizde uygulanacağını söyleyerek, "Yaptığınız çalışmalar için teşekkür ederiz, yeni yapmayı düşündüğünüz proje içinde elimizden gelen desteği vermeye hazırız" dedi.

Ziyarete, Zonguldak-Bartın-Karabük İlleri Sosyal Yardımlaşma Kalkınma Derneği ve Zonguldak İli Manda Birliği Kurucu Başkanı Şenol Çakar da katılarak, konular hakkında bilgiler verdi, yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

KAYMAKAM KEÇELİ'YE ZİYARET...

Aynur Çakar, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli'yi de ziyaret ederek, ilçede yaptığı çalışmalar için teşekkür etti, yaptığı çalışmaları, güncel konuları ve yeni yapacakları projeyi Kaymakam Keçeli'ye arz etti. Çakar, özelikle Kaymakam Keçeli'nin, tarım, hayvancılık ve Çaycuma'nın gelişmesi konusunda yaptığı çalışmaların takdire şayan olduğunu ve bu çalışmalardan memnun kaldığını, bunlardan istifade ederek, başarılarının devamını temenni etti.

Kaymakam Keçeli de, yaptıkları ziyaret için teşekkür ederek, "Devlet olarak bölgemizin kalkınması, gelişmesi ve sosyal refahın artması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu çalışmalara sivil toplum örgütleri ve halkın katılımı da bizleri memnun etmektedir. Çaycuma ilçemiz, bölgemizin parlayan bir yıldızıdır" dedi.

Ziyarette, Şenol Çakar da, güncel konular hakkında fikir alışverişinde bulundu, görüşlerini aktardı.

JANDARMA KOMUTANI BİNBAŞI ÖZEN'E ZİYARET...

Çaycuma Garnizon Komutanı olarak yüzbaşılıktan binbaşılığa terfi eden Selçuk Özen'i ziyaret eden Aynur Çakar, Binbaşı Özen'i tebrik ederek, görevinin ülkeye, millete ve şahsına hayırlı olmasını temenni etti.

Aynur Çakar, ziyarette yaptığı konuşmada, "Çaycuma'daki huzur ve asayişin sağlanmasında ve bizlerin rahat olarak yaşamasında emeği olan Komutanımız Sayın Selçuk Özen'in başarılı çalışmaları ve terfisi bizlere için büyük mutluluk veriyor. Kendisini tebrik eder ve teşekkür ederiz" dedi.

Binbaşı Selçuk Özen ise, "Her şeyi halkımızın huzuru için yapıyor ve çalışıyoruz. Sizlerin de, bizlerin sağlığı için çalıştığını görüyor ve takdir ediyoruz. Yaptığınız ziyaret için de ayrıca teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÖZDEMİR'E ZİYARET...

Aynur Çakar, Çaycuma Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir'e nezaket ziyareti yaparak, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çakar, Müdür Özdemir'in yaptığı çalışmalar ile de çocuklar başta olmak üzere bölgeye hizmet eden Özdemir'e teşekkür ederek, "Hayatımızın en büyük kısmının temeli olan eğitim-öğretim, kültürel ve ahlaki eğitimlerin olmaz ise olmazı Milli Eğitim camiasıdır" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir ise, ziyaret için teşekkür ederek, "Çaycuma, hızla gelişen bir ilçe. O yüzden yaptığınız çalışmalar çok önemli ve toplumda da çok etken konular olduğu için yaptığınız ziyaret bizleri memnun etmiştir. Sizlerin de yapmış olduğu çalışmaları sağlık ve kültür açısından görüyoruz. Bizler de sizlere teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Çakar, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir'e, Çaycuma'nın tarihi ve kültürel değeri olan yaklaşık 200 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi "Çaycuma Manda Yoğurdu Bakırı" hediye etti.

BELEDİYE BAŞKANI KANTARCI'YI ZİYARET...

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'yı ziyaret eden Aynur Çakar, Başkan Kantarcı ile Çaycuma gündeminde olan konular ve çalışmalar hakkında bilgi alışverişi yaptı. Ziyarette, Çaycuma Belediye Meclis üyeleri de hazır bulundu.

Aynur Çakar, Başkan Bülent Kantarcı'ya teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi ve bu ziyaretin iadesini de beklediğini ifade etti.

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise, yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Her kesimle çalışıyoruz, çalışmaya da hazırız. Bununla ilgili her türlü iştirake de hazırız" dedi.

ÇAKAR'DAN TEŞEKKÜR...

Ziyaretleri değerlendiren Aynur Çakar, "Bölgemizin idarecilerini ziyaret ederek, kendilerine bilgi verip, teşekkürlerimizi ve çalışmalarındaki başarıların devamını temenni ettik. Çalışkan yönetici ve idarecilerimiz olduğu sürece bölgemiz hak ettiği yeri alacaktır. Bu konuda emeği geçen elini taşın altına koyan idarecilerimize teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi