Çaycuma Kaymakamlığı, Çaycuma Belediyesi ile Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen "Çaycumalılar Buluşuyor" etkinliğinin 3'ncüsü gerçekleştirildi.

Etkinliğe; Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Çaycuma eski Kaymakamı Merkez Valisi Musa Işın, Çaycuma eski Kaymakamı Gökhan Veli Kişioğlu, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, MHP İlçe Başkanı Ersin Akyüz, BBP İlçe Başkanı Şükrü Güner, Saadet Partisi İl Başkanı Sadık Kar, Saadet Partisi İlçe Başkanı Burak Erol, İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Köktürk, İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Ragıp Bayraktar, 23-24'üncü Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire ve okul müdürleri, Türkiye'nin değişik illerinden gelen çeşitli meslek gruplarından çok sayıda Çaycumalı katıldı.

Çaycuma Belediyesi önünde toplanan katılımcılar, Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk Heykeli'ne kadar yürüdü. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından belediye tarafından yenilenen Atatürk Heykeli'nin açılışı gerçekleştirildi. Yine bando eşliğinde yürünerek, Belediye Sosyal Tesisleri'ne geçildi.

KANTARCI: "YAŞANILABİLİR BİR KENT YAPTIK"

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, şunları söyledi:

"Çaycuma halkı için hizmet ediyorum. Çaycuma, bu hizmete layıktır. Türkiye'nin yaşanabilir bir kentini oluşturduk. Bisiklet ve yaya kenti olmak yolunda büyük mesafe kat ettik. Otomobil sahipleri biraz bana kızıyor, ama onlar için ileride güzel projelerimiz var. 'İnsanlarımız 50 metre olsun yürüsün' istiyoruz. Şehir, evde yaşanan bir yer değil, sokakta yaşanan bir yerdir. 27 bin nüfuslu bir ilçemiz var. 50 bin nüfuslu Çaycuma'nın yaşayabileceği alt yapı yaptık."

AKDEMİR: "ÇAYCUMA GELİŞECEK VE GELİŞİYOR"

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, bu tür buluşmaları her bölgenin yapması gerektiğini ifade ederek, "Bu etkinlikler sayesinde yıllardır görmediğimiz dostlarımızı gördük. Bu anlamda insanların birbirlerine bağlanması ve sevgi ile yaklaşmaları sağlıyor. Çaycuma, gelişecek ve gelişiyor. Özellikle Filyos, Endüstri Bölgesi ve tarım alanı ile son derece gelişmeye müsait bir yer. Filyos Projesi gerçekleştiğinde bütün bu Karadeniz Bölgesi ve Türkiye'nin ekonomisine katkı verecek. Dileğimiz, bu konuyu hızlı bir şekilde sağlamalarıdır. Boğazlar sayesinde Karadeniz'den dünyaya açılacak bir kapı olacaktır. Bu etkinlikleri önemsiyorum. Geçmiş yıllarda göre görev yapan Kaymakamlarımızı da ağırlamaktan oldukça memnun olduk" diye konuştu.

KEÇELİ: "BEN ÇAYCUMALIYIM"

Kendisini bir Çaycumalı olarak gördüğünü ifade eden Kaymakam Serkan Keçeli, "Görev yaptığım her yerde ilk sorulan 'Nerelisin? 'oluyor. Daha önce çalıştığım yerlerde oralı oldum. Şimdi Çaycuma Kaymakamıyım. İlk geldiğimde 'Afyon Çaylıyım' derdim. Artık 'Çaycumalıyım' diyorum. Bu etkinliğimize her geçen yıl katılım aratarak devam ediyor. Büyüyen Çaycuma'ya yakışır bir buluşma olmaya başladı. Çok güzel bir ilçede yaşıyoruz. Zonguldak'ın ilk akla gelen ilçesi Çaycuma'dır. Çaycuma, mutlaka büyüyecek, mutlaka gelişecek. Bize düşen, bu büyümeyi, gelişmeyi hızlandırmak olacaktır. İnşallah kurumlarımız içinde bu gelişmeyi hızlandırmak için çalışmalar yapılıyor. Her geldiğimizde Çaycuma'yı biraz daha gelişmiş ve büyümüş göreceğiz. Etkinliğe katılan tüm Çaycumalılara teşekkür ediyorum. İsmi en çok anılan Kaymakamlarımız burada. Yaptıkları hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

ÇINAR: "HEPİNİZDEN ÇOK BEN ÇAYCUMALIYIM, BEN ZONGULDAKLIYIM"

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, "Hepinizden çok ben Çaycumalıyım, ben Zonguldaklıyım" diyerek sözlerine başladı. Vali Çınar, "Biz bürokratlar çalıştığımız yerlerde bölgenin bütün sorunlarını çözmek noktasında görevlerlerde bulunduğumuz için herkesten çok o şehirliyiz. Bir yerde bir sel, yangın, hastalık vs. olur. Herkes uyurken, biz o meseleyi çözmek için ayakta oluruz. Dürüst olmak, görevinin gereğini yapmak da ancak böyle mümkün olur. Çaycumalıların buluşması ve gelenek haline gelmesi çok önemli... Bu buluşmalar; özlem gidermesi sinerji, bereket için doğrudur. Bu insanların bir yere yatırım olarak da olsa bir faydası olur. Sayın Valimiz Musa Işın, benim dönem arkadaşım. Buraya geldim, hep onun ismi anıldı. Demek ki, Çaycuma'ya iyi hizmetleri olmuş. İnsanlarla iyi bağ kurmuş. Bu hepimiz için örnektir. Yine Gökhan Veli Kişioğlu'nu hep merak ediyordum. Çaycuma'da tanışmak nasip oldu. Dünya ve siyasi görüşümüz ne olursa olsun, eğer bu şehre hizmet ediyorsak, bunun bir kıymeti vardır. Ülkeye, millete, Çaycuma'ya zarar verecek bir anlayışın olmaması önemli. Bunun haricinde her şey bir yarıştır. Çaycuma sosyal etkinliklerin her yıl büyüyüp geliştiği bir ilçe. Çaycuma'da büyük bir umut ve potansiyel var. En büyük potansiyel, insan potansiyelidir. Filyos Projesi kapsamında Türkiye'nin en büyük liman inşası yapılıyor. 25 milyon ton yük kapasiteli. Türkiye'nin en büyük 3 limanından biri inşa ediliyor. 2019 yılında altyapı inşaatı bitecek. Hepimizin her sektörün bunu hedeflemesi ve kendini ona göre hazırlaması gerekiyor. Bizde bütün taraflarla görüşme yapıp gündem getirmeye başlayacağız. Havaalanımızda iç seferler yapılmıyor. Türk Hava Yolları yetkilileri ile görüştük. Ekiplerle konuştuk, anlaştık. Bir takım risk teşkil eden sıkıntılar var, ama imkansız değil. Mümkün olan şeyler. Bunları en kısa zamanda aşıyoruz. ILS siteminin ihalesi yapıldı. Son aşamaya geldi. Bundan sonra inişler daha güvenli ve kolay olacak, iç seferlerimiz başlayacak. Endüstri bölgesi ile bu seferler birkaç şehre yetmeyecek" diye konuştu.

IŞIN: "ÇAYCUMA'DA DOSTLARIM, AHBAPLARIM VAR"

Çaycuma eski Kaymakamı, Ağrı eski Valisi ve Merkez Valisi Musa Işın, belediyenin kendisini iki yıl önce "Fahri Hemşehri" yaptığını söyledi. Vali Işın, "Ben zaten Çaycumalıydım. Siz sadece formaliteyi tamamladınız. Çaycumalılar istemeseler de, Çaycuma gelişecek. Önemli olan, fren olmamak... Çaycuma'nın ileride çok ciddi merkez olacağını hep söylüyorum. Burada 5 yıl çalıştım. Bir mülki amir, bir yerde 5 yıl çalışırsa, mutlaka sıkılır, üzülür, incinir. Ama ben bir gün Çaycumalılardan incinmedim. Ben onları sevdim. Onların da beni seveceğini tahmin ediyorum ki, beni hemşehrileri yaptılar. Mülki amirler, görev yaptıkları yerlere kolay kolay gitmezler. Ben Çaycuma'yı istisna yaptım. Burada dostlarım, ahbaplarım var. Belediye Başkanımız, uç fikirlerini belediyeye de yansıttı. Kendisini tebrik ediyorum. Çaycuma'yı yaşanır bir kent haline getirdi. Kaymakamımız da pozitif bir enerji veriyor. Ben sürekli Çaycumalılara dua ederim. Allah; hem devletimizi, hem milletimizi müreffeh eylesin. Son zamanlardaki karabulutları hep beraber yaşıyoruz. Dirliğimizi muhafaza edersek, üzerinden kalkamayacağımız hiç bir sıkıntı olmaz. Bir toplumu çökertecekseniz, içerden yapacaksınız. Son zamanlarda yaşadıklarımız bunu gösteriyor. Devletin çöküşü, insanların ölümüne benzer. Bir daha diriltemezsiniz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne herkesin sahip çıkması lazım" ifadelerini kullandı.

Yazdığı "Kürtlerin PKK ile İmtihanı" isimli kitabı hakkında da bilgi veren Işın, "Terörle mücadele bir hak arayışı değildir. Bütün demokratik ülkelerde iki şey temel alınır. Şiddetle hak elde edilemez ve başkasının hak ve hürriyeti başkasının sınırına kadardır. Bu ikisi temin edildikten sonra toplantı, yürüyüş, protesto yapılabilir. Türkiye Cumhuriyeti'nin 44 yılı terörle geçmiştir. PKK'dan önce de çeşitli terör örgütleri vardı. Ben Ağrı'da terörün acımasız yüzünü gördüm. Baktım ki, en çok Kürtlere zarar veriyor. Katliamlardan bahsediyorlar. Ama belgeleri yok. Bende net bir fotoğraf ortaya koydum. Kendi söylemleri ile yaptıklarını anlattım. 8 aylık sürede piyasaya sürdük. Yayınevinden de hiçbir telif hakkı almadım" dedi.

Başkan Kantarcı tarafından Çaycuma eski Kaymakamı Gökhan Veli Kişioğlu'na "Fahri Hemşerilik Beratı" verildi.

KİŞİOĞLU: "YAŞADIĞIM, SEVDİĞİM EN GÜZEL İLÇELERDEN BİRİ ÇAYCUMA OLDU"

Kişioğlu, "İnsan, doğumu ile insan değildir. Vatanını, bayrağını sevmek, memleketinin sorunlarına ve ülkesine ışıl olup, aşık olunca insandır. Kim derdi ki, sorunlu bir ilçe olarak geldiğim Çaycuma'da vefa dolu bir ilçe bulacağım. İnsan, bu bilinmezler içinde çok şey yaşıyor. Yaşadığım, sevdiğim en güzel ilçelerden biri Çaycuma olmuştur. Sizlerle kucaklaşıp hasret gidermek mutlukların en büyüğüdür" dedi.

Konuşmaların ardından Çaycuma Belediyesi tarafından tamamlanan "Vadi Evleri"nin anahtar teslim töreni yapıldı.

Etkinlik kapsamında, Vali Musa Işın "Kürtlerin PKK ile İmtihanı" isimli kitabını imzaladı. Yöresel yemek ikramından sonra, Kültür ve Sanat Merkezi'ne geçildi. Burada ÇAYBEL Kent Mobilyaları Sergisi, Çaycuma'dan Yüzler fotoğraf Sergisi, Mehmet Türkçelik Tasarım Sergisi, BEÜ Çaycuma Meslek Yüksekokulu Ahşap Oyuncak Sergisi gezildi.

Son olarak TOBB Türkiye Fuarcılık Sektör Meclis Başkanı Cihat Alagöz tarafından "Bölge İçin Vizyon Arayışı" konulu forum ile Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Afşar tarafından "Kent ve Ekonomi" konulu forum düzenlendi.

Etkinliğe, Çaycuma Bisiklet Topluluğu ve Rahvan At Binicilik Kulübü üyeleri, fayton ve atları ile katıldı.

Editör: Pusula Gazetesi