Küresel Öğretmen Topluğu (Our Global TeacherCommunity) tarafından, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda, küresel bir soruna çözüm bulmak için yapılan ilham eğitim projeleri tanıtmak, farklı ülkelerdeki eğitimcilerin bu deneyimlerden yaralanmasını sağlamak için yapılan uluslararası yarışmada, Çaycuma Şehit Hasan Yağlı İlkokulu Öğretmenleri Zeynep ve Ali Hasırcı da yarışıyor. Hasırcıların "Bilimi Seviyor, Bilimi Keşfediyorum" adlı projeleriyle katıldığı yarışma için internet üzerinden yapılan oylamada en çok oy alan 100 proje, Dünya Eğitim Haftası'nda sergilenecek. Oluşturulan jüri ise, bu projeler arasından ilk üçe giren projeleri belirleyecek.

HASIRCI ÇİFTİ KÖY OKULLARI BİLİM ŞENLİĞİ DE DÜZENLEDİ

Zeynep ve Ali Hasırcı öğretmenler yaklaşık 3 yıldır, Çaycuma'nın köy okullarında "Bilimi Seviyor, Bilimi Keşfediyorum" adlı bir proje yürütüyor. Mesai saatleri dışında, kendi özel araçlarıyla, köy köy dolaşan Hasırcı çifti, temin ettikleri deney setleri ile köy okullarındaki çocuklara bilimi sevdirmeye çalışıyor. Buradaki öğretmenler ve çocuklarla birlikte arabalar, çamaşır makinesi, lamba, sese duyarlı ışıklar, asansör, araba park sensörleri, görme engelliler ve sokak hayvanlarına özel projeler geliştiren çift, iş insanlarının desteğiyle elde ettikleri bilim setlerini köy okullarına dağıtıyor. Şu ana kadar bine yakın öğrenciyle çalışma yapan öğretmenler, Çaycuma'da, bir de, Köy Okulları Bilim Şenliği düzenliyor.

ZOKEV TARAFINDAN EĞİTİM BİLİM ÖDÜLÜ VERİLDİ

Bu çabaları nedeniyle Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) tarafından 2018 yılı eğitim bilim ödülüne layık görülen Hasırcı çifti, 2 dakikalık bir video haline getirdikleri bu çalışmalarıyla Our Global Teacher Community tarafından düzenlenen "Earth Project" adlı projede yarışıyor. Yarışma 21 Eylül'de son bulacak. Aynı tarihte en iyi 100 proje açıklanırken, 28 Eylül'de ise ilk üç belirlenecek. Yarışma için https://www.earthproject.org/challenge/ali-hasirci linkine tıklanarak 12 Eylül'e kadar oy kullanılabilecek.