Ardından Atatürk anıtına çelenk koyma töreni gerçekleştirildi. Törene; Kaymakam Serkan Keçeli, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç, Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen Mükerrem Yusufoğlu, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Murat Balkaş, AK Parti İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, MHP İlçe Başkanı Ersin Akyüz, SP İlçe Başkanı Engin Zeren, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire ve okul müdürleri katıldı.
Atatürk anıtına çelenkler Kaymakam Serkan Keçeli, Askerlik Şubesi Başkanı Mükerrem Yusufoğluve Belediye Başkanı Bülent Kantarcı tarafından konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen Mükerrem Yusufoğlu günün anlam ve önemini anlatan konuşmasında şunları söyledi; "1900' lü yılların başında büyük devletlerarasındaki çıkar çatışmaları neticesinde birinci dünya savaşında müttefiklerin aldığı ağır yenilgi soncu Mondros Mütarekeresi imzalanmış bin yıldır üzerinde kan dökerek, can vererek yurt edindiğimiz Anadolu toprakları o dönemin büyük devletleri ve onların maşaları tarafından işgal edilmiş, ayrıca tarihimize kara bir leke olarak geçen Sevr Antlaşması da ulusumuza dayatılmıştır.
Bu denli umutsuz görünen bir ortamda, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun dava arkadaşları, bağımsızlık yolunda ' ya İstiklal Ya Ölüm' parolası ile aydınlığa giden yolu açmışlardır.
Türk tarihinin en görkemli zaferlerinden birisi olan 30 Ağustos Zaferi bağımsızlık hedefine kilitlenmiş bir ulusun, yokluk ve zorluk içinde olmasına rağmen, azim ve kararlılıkla, karşısındaki büyük güçlere karşı galip gelerek, özgürlüğünü yok etmek isteyenleri dize getirme destanıdır.
Tarihin en önemli dönüm noktalarından birisi olan bu büyük zafer, asil Türk milletinin ve onun kahraman ordusunun, ulu önder Atatürk ve silah arkadaşlarının etrafında kenetlenerek, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde muvaffak olduğu bir özgürlük mücadelesidir. Bu eseri ortaya çıkaran bir ulusun evlatları olduğumuz için sevinç ve gururumuz sonsuzdur".
Son olarak Mimar Sinan Ortaokulu öğrencileri Tahsin Can Kurtman ve Sıla Ayçiçek tarafından şiirler okundu.
Öğrencilerin şiir okuduğu sırada yaşlı bir vatandaş gözyaşlarını tutamadı.

Editör: Pusula Gazetesi