Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümünü nedeniyle çelenk sunma töreni düzenlendi.

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Samet Tonga, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Duman siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile emniyet mensupları katıldı.

Atatürk anıtına çelenk Çaycuma İlçe Emniyet Müdürü Uğur Duman tarafından konuldu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Uğur Duman şunları söyledi: "Bugün tarihi şan, şeref ve başarı dolu olan Türk Polis Teşkilatının 179. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın sevincini yaşamaktayız. Bu özel günümüzü bizlerle paylaşan tüm konuklarımıza hoş geldiniz der, saygılarımı sunarim.

Teşkilatımız 179 yıl önce, bugün 10 Nisan 1845 tarihinde kurulmuştur. Geçen zaman içinde Türk Polisi çağın teknolojisini kullanarak sürekli kendini yenileyip geliştirerek hukuk kuralları içinde mesai mefhumu gözetmeksizin en iyi ve en verimli şekilde bu kutsal görevi yerine getirmeye devam etmektedir.

Güvenlik hizmetlerinin sağlanmasında, sivil katılım, şeffaflık, denetime açıklık, hesap verilebilirlik gibi evrensel değerlere son derece önem vermekteyiz. Asayiş hizmetlerinden tutun da terörle mücadeleye organize suçlardan tutun da trafik hizmetlerine kadar bütün alanlar da vatandaş memnuniyeti ve vatandaş odaklı hizmeti esas almaktayız. Bugün kendisine güvenilen ve başvurulan polisimiz tutum ve davranışlarıyla büyük bir takdir toplamaktadır. Türk Polisi başarısı, öz verisi ve fedakârlıklarıyla milletimizin sevgisini en üst düzeyde kazanmanın haklı gururunu yaşamaktadır.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Polis bir asker kadar disiplinli, bir hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır." direktifi doğrultusunda toplumun huzuru, anayasal hak ve hürriyetlerin koruyucusu olma görevimizi azimle sürdürmekteyiz.

Ülkemizin huzur ve güvenliği için görevlerini yerine getirirken, vatan ve millet için canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine sabırlar diliyor, gazilerimize ise minnetlerimi sunuyorum. Ayrıca son günlerde meydana gelen depremlerde hayatlarını kaybedenlere yüce Allah'tan rahmet diler geride kalanlara sabırlar dilerim. Bu duygu ve düşüncelerle tüm değerli konuklarımıza tekrar teşekkür eder, saygılar sunarım".

I M G 20240410 W A0016

23 Nisan kutlamalarına yoğun katılım 23 Nisan kutlamalarına yoğun katılım

I M G 20240410 W A0007I M G 20240410 W A0013

Muhabir: Yeliz Alagöz