Toplantıya; Kaymakam Vekili Yakup Güney, Belde Belediye Başkan ve vekilleri, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen, İlçe Emniyet Müdürlüğü Karakol Amiri Hasan Bektaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, İlçe Sağlık Grup Başkanı Merve Sinoplu Çekme, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Barbaros Uçar, Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Şendoğan Kaya, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Kaymakam Vekili Yakup Güney 18 Eylül 2017 tarihinde başlayacak yeni eğitim öğretim yılının huzur ve güven içinde geçirilmesinin büyük önem taşıdığını ifade ederek; "Özellikle hassas olduğu belirlenen okullarda güvenliğin azami ölçüye çıkarılması, güvenlik kameralarının tamamlanması, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele, çocukların güvenli bir şekilde taşınması ve gün ışığından daha fazla istifade etmeleri konusunda görüşlerini beyan etti.

İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen ise sorumluluk alanları dahilinde asayiş ve güvenlik önlemlerini almaya azami gayret gösterdiklerini ifade ederek, Çaycuma'da çok sayıda öğrencinin taşındığını haliyle her aracın kontrol edilmeyeceğini ve herkesin kendini denetleyip kurallara uyması gerektiğini söyledi. Uyuşturucu ile mücadelede zaten çalışmaları olduğunu, ailelerinde bu konuda dikkatli olmalarını istedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir okul güvenliliğinin Milli Eğitimin tek başına sağlayamayacağını belirterek destek veren tüm kurum ve kişilere teşekkür etti. Özdemir; "Eğitim hepimizin ortak paydasıdır. Eğitim en önemli önceliğimizdir, ana gündem maddemizdir.

Millet olarak çocuklarımızın eğitimine vereceğimiz değer ve bu konuda yapacağımız fedakarlık eğitime yapılan en karlı yatırımdır.

5 bin 500 öğrenci tarafımızca taşınmaktadır. Özel servis yada kendi imkanları ile gelenlerle birlikte bu sayı 7 bin olmaktadır. Yani her iki öğrencimizden biri taşınmaktadır.

360 dolayında okul servisimiz vardır. Bu anlamda yükümüz ve sorumluluğumuz ağırdır. Hem maddi hem manevi sorumluluğumuz çoktur. Bir öğrencimizin burnu kanadığında biz kendimiz sorumlu hissediyoruz. Bütün zamanımızı, bütün enerjimizi bu işe versek tek başına başarılı olmamamız mümkün değildir. Bizim sizlerin desteğine çok fazla ihtiyacımız var. Her servisi tek tek denetlememiz mümkün değildir. Paydaşlarımız destek olursa bu sıkıntıları aşmamız mümkün olacaktır. Bu yüzden servis şoförlerinin öz denetim yapması gerekir.

Okullarımızın tamamında güvenlik kameraları mevcuttur. Ancak gecen yıl başımıza geldi, birkaç okula giren hırsızlar güvenlik kameralarını da çaldı. Bunun içinde önlem almaya çalışıyoruz. Okulların çevrelerinde çok nadirde olsa uyuşturucu madde satıldığını duyuyoruz. Bu konuda bilinç düzeyi oluşturup iyi bir takipçi ve gözlemeci olmamız gerekiyor"diye konuştu.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Karakol Amiri Hasan Bektaş da konuşmasında okul çevresinde görülen şüpheli olayları kendilerine ihbar etmeleri isteyerek, ihbar edenin kişinin adının kesinlikte gizli kaldığını söyledi. Kısıtlı personelle çalıştıklarını belirten Baktaş, özellikle muhtarların asayiş konusunda kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Editör: Pusula Gazetesi