Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde 5 yıl görev yaptıktan Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesine tayini çıkan Kaymakam Serkan Keçeli için veda yemeği düzenlendi. Kapalı pazaryerinde düzenlenen yemeğe; Devrek Kaymakamı Nurettin Yavuz, Gökçebey Kaymakamı Mehmet Ali Uzun, Yenice Kaymakamı Muhammed Evlice, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, belde belediye başkanları, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire ve okul müdürleri, esnaf ve işadamları katıldı.

BAŞ: "TABİRİ CAİZSE 7/24 GÖREVİNİN BAŞINDAYDI"

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, konuşmasında, vedaların hayatın gerçeği olduğunu söyleyerek, "Aslolan Kaymakamımız gibi geride hoş bir seda bırakarak güzel bir veda etmektir. Kaymakam Bey, 'Halka Hizmet Hakka Hizmet' düsturu ile çalışarak hepimizin gönlünde yer edinmiştir. Çaycuma'da her alanda etkili, verimli çalışmalar yaparak, ilçemizin her köşesine güzel hizmetlerin ulaşmasında vesile oldu. Bütün bu hizmetleri yaparken, kendi özel ve sosyal hayatından, ailesi ile geçireceği zamandan her zaman fedakarlık yapmıştır. Kaymakam Bey, tabiri caizse 7/24 görevinin başındaydı. Çoğu zaman Hükümet Konağından en son çıkan kişi olduğuna şahit oldum. Kendisi iyi bir bürokrat olduğu kadar çok iyi bir insan... Herkesi kucaklayan kocaman bir kalbi var. İnsanlar arasında hiçbir ayırım yapmaksızın herkese değer veren, derdini dinleyen, sabreden ve yardımcı olan bir devlet adamı. Bu nedenle Çaycuma'da taraflı-tarafsız herkesin sevgisini kazanarak birleştirici bir rol üstlendi ve her zaman bir devlet oldu. Kaymakam Beyi her zaman bizden birisi olarak gördük. Eğitim-öğretim söz konusu olduğunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, şartları zorlayarak devletin bütün imkanlarını seferber eden bir eğitim sevdalısıydı. Bu nedenle eğitim camiası olarak şükranlarımı sunuyorum" dedi.

KANTARCI: "ARTIK ÇAYCUMALI BİR HEMŞEHRİMİZ OLDU"

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı da, duygularını söyle ifade etti:

"5 yıl Serkan Bey ile görev yaptık. Bu zaman zarfında 6 seçim, bir darbe girişimi yaşadık. Çok zor günler geçirdik. Kaymakamımız, kendi alanında, biz kendi alanımızda ilçeye çok şeyler kattık. Samimiyetle söylüyorum, bu kadar zor ve sıkıntılı zamanlarda ikimizde en ufak bir sıkıntı yaşamadık. Son derece beyefendi, son derece iyi bir yönetici, son derece iyi bir baba... Mesleğini ve halkı çok seven, halka dokunan, kimsesizleri kollayan hepimizin örnek alması bir gereken bir insan... İki çocuğu da burada doğdu. Artık Çaycumalı bir hemşehrimiz oldu. Bu yüzden biz onu her zaman arayacağız, soracağız. O da Çaycuma'yı yakından izleyecektir. Çaycuma büyük bir ilçe... En ücra köşelere ulaşmış ve kalbini kazanmış bir insan. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

YAVUZ: "BÖYLE ÖRNEK İNSANLARA İHTİYACIMIZ VAR"

Devrek Kaymakamı Nurettin Yavuz, şunları söyledi:

"Kendisi bizim için örnek bir mesleki büyüğümüz olduğu kadar kendi duruşu ve karakteri ile de müstesna bir şahsiyet olup ön plana çıkıyor. Bunu da katılımın yoğunluğundan ve sizlerin düşüncelerinizden somut bir şekilde görüyoruz. Ülkemizin milli beraberliğe ihtiyaç olduğu şu günlerde bu tarz örnek insanlara çok daha fazla ihtiyacımız var. Böyle insanların artmasını temenni ediyoruz."

Gökçebey Kaymakamı Mehmet Ali Uzun ise, göreve geldiği günden bu yana Kaymakam Keçeli'nin mesleki tecrübelerinden istifade etmeye çalıştıklarını söyleyerek, "Her zaman bize rehberlik etti. Onun sayesinde adaptasyon sorunu çok kolay oldu. Yeni görev yerinde kendisine başarılar diliyorum" dedi.

KEÇELİ: "GÜZEL İNSANLAR BİRİKTİREREK ZAMANIMI TAMAMLADIM"

Kaymakam Serkan Keçeli, artık kendisinin de Çaycumalı olduğunu ifade ederek, "Çaycuma'da olmaktan, Çaycuma'daki güzel gelişmeleri görmekten, takip etmekten mutluluk duyacağımı, en az sizler kadar Çaycuma'daki güzelliklerden kıvanç duyacağımı söylemek istiyorum. 5 yıl güzel Çaycuma'nın güzel insanları ile geçti. Bir yeri güzel kılan o bölgedeki insanlardır. Çok güzel bir coğrafyada yaşıyoruz. Burada çok keyifli zamanlarım geçti. Güzel anılar ve dostluklar biriktirerek zamanımızı tamamladık. Gönül isterdi ki, daha fazla kalalım. Ama memuriyet böyle bir şey... Birileri gidecek ki. yerine birileri gelecek. Birlikte çalışmaktan gurur duyduğum herkese teşekkür ediyorum. Siyasi partiler, milletvekillerimiz, sivil toplum kuruluşları ve belediye başkanlarımız, muhtarlarımız ve diğer kurumlarımıza destekleri için şükranlarımı sunuyorum. Çaycuma'nın geleceği daha iyi olacak. Gelişmeleri her zaman takip edeceğimiz bir ilçe olacak. İstemeden kırdığım insanlar varsa, hakkını helal etsin. Biz Çaycumalıyız, atamamız Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesine çıktı. Artık Onikişubat'ta bir Çaycumalı var" şeklinde konuştu.

Gecenin sonunda Kaymakam Keçeli'ye; Kaymakamlar, Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve işadamları tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Pusula Gazetesi