TARSİM (Tarım Sigortaları Havuzu) Ankara Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Çaycuma Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nün organize ettiği Tarım ve Hayvancılık Sigortaları Bilgilendirme Toplantısı Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Toplantıya, Çaycuma Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Devrek Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüsnü Yazıcı, Zonguldak Kanatlı Hayvan Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Bayraklı, Ziraat Bankası yetkileri, üretici birlik yetkilileri, çiftçiler, teknik personel ve muhtarlar katıldı.
Toplantıda katılımcılara Tarsım Ankara Bölge Müdür yardımcısı Hanefi Can tarafından konu hakkında sunum yapıldı. Yöneltilen soruları cevaplandırıldı.
Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olmayan üreticilerin TARSİM'den yararlanamadığına işaret eden Can; " Sigorta kapsamında seralar, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar, kümes hayvanları, su ürünleri ve arı kovanı var. Bütün tarımsal üretimlerinizi sigorta kapsamında değerlendirebiliyoruz.
Devlet, kayıt sisteminde olmayan çiftçiye hasar ödemesi yapmaz. Artık TARSİM'in kuruluşuyla devlet doğal afetler karşısında rahatlamış ve geri çekilmiştir. Ancak TARSİM, devletin denetimi ve desteği altında. TARSİM'e sigorta yaptıran üretici, evinde rahat uyuyacaktır" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi