Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde son birkaç yıldır yeni bir gelir kapısı olan lale soğanı yetiştiricileri için ihtiyaç duyulan soğuk hava deposu, ilçeye bağlı Yakademirciler Köyü’nde açıldı.

Açılışa; Zonguldak Valisi Ali Kaban, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, İlçe Emniyet Müdürü Seyfi Ömer Paça, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Çelen, daire müdürleri ve lale soğanı yetiştiricileri katıldı.

Soğuk hava deposunun sadece lale soğanı için değil, soğan dikildikten sonra başka amaçlar içinde kullanılabileceği söyleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, üreticilere hayırlı olması dilediğinde bulundu.

İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu’nun yaptığı duanın ardından soğuk hava deposunun açılışı gerçekleştirildi.

Çiftçiler için hayırlı bir iş olan soğuk hava deposunun daha da büyümesi gerektiğini ifade eden Vali Ali Kaban, “Gökçebey’in de böyle bir talebi vardı. Onu da karşılıyoruz. Birbirimize zararımız olmaz, ne kadar çok üretirsek, o kadar iyi. Soğanın geniş bir piyasası var. Valilik olarak her zaman destek veririz” diye konuştu.

“TARIM LİSESİ KAYITLARA BAŞLIYOR”

Çaycuma’da Tarım Lisesi’nin açıldığının müjdesini de veren Vali Kaban, “100 dönüm arazi üzerinde bir ‘Tarım Lisesi Projesi’ vardı. Bu proje için Nebioğlu’nda yeni yapılan okulu bulduk. İnşallah o okulun müdürünü atayacağım. Değerli bir lise, çocuklarımızın ve bölge insanının oraya kayıt yaptırmalarını bekliyorum. Doğal olarak taşımalı olacak. İleride 100 dönümlük bir uygulama bahçesi ile bölgemizde oluşacak tarım ve hayvancılık alanında eğitim merkezi olacak. Bu ayın sonuna kadar kayıt alma işlemi başlıyor. Bölgede tarım ve hayvancılığa meraklı olanların çocuklarını buraya göndermeleri açısından teşvik etmek istiyorum. Yine Çaycuma’da bir ‘Organze Seracılık Bölgesi Projesi’ var. Bunu da bir senede bitirmemiz lazım. Arkadaşlar güzel bir takvim çıkarmışlar. O takvimle 600 dönümlük ‘Organize Seracılık Bölgesi’ olacak. Bu yıl ilki gerçekleştirilen ‘Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’ da ilgi gördü. Seneye inşallah devam edecek. Hayvancılık ve özellikle manda yoğurdu konusunda ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. İnşallah güzel şeyler olacak” dedi.

Soğuk hava deposunu gezen Vali Kaban ve beraberindekiler, üreticilere satın aldıkları soğanları teslim ettiler.
Vali Kaban, son olarak deponun yanına hatıra çamı dikti.
Editör: Pusula Gazetesi