Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda 1. Meslek Komitesi Başkanı Sedat Kara'nın yaptığı açılış konuşmasının ardından Meclis Başkanı Ergün Ece ve Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu yaptıkları konuşmalarda Oda olarak yapılan ve planlanan çalışmaları katılımcılarla paylaştı.

Ayrıca İl Akademik Danışmanı Ferdi Kesikoğlu tarafından Temel Ekonomik Göstergelerle Zonguldak Ekonomisi ile bir sunum yapıldı ve Meslek Grubu mensupları ile bir odak grup çalışması gerçekleştirildi.

Yapılan çalışma sonucunda Çaycuma TSO 1. Meslek Grubu üyeleri tarafından Çaycuma Ekonomisinde Öne Çıkan Temel Sorunlar: Kalifiye eleman eksikliği, mesleki eğitim altyapı ve mesleki eğitim kurumları ile sanayici işbirliğinin yetersizliği, işyeri kurulacak alanlarının yetersizliği, pazara uzaklık, yan sanayi eksikliği ve ücret dengesizliği ( aynı nitelikteki elemana farklı ücret politikası) olarak tespit edildi.

Meslek grubu üyelerine sorulan Çaycuma'da sektörel çeşitlilik için hangi alanlarda yatırımlar yapılmalı? sorusuna ise; Tarım (süs bitkisi, aromatik bitki yetiştiriciliği) Turizm (Kadıoğlu Mozaikleri/Çayır Köyü Mağarası/ Sofular Mağarası / Filyos Antik Kenti ) , Hayvancılık (arıcılık, mandacılık), Eğitim (İlkokul- Ortaokul Özel Eğitim Kurumları/ Özel Kreş), Sağlık (Devrek, Gökçebey, Çaycuma üçgenine özel hastane yapılması), Fuarcılık Sektörünün Canlandırılması ve kalıcı hale getirilmesi olarak cevap verildi.

Editör: Pusula Gazetesi