Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası "Big5-Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı"nı ziyaret etmek amacıyla sektörde faaliyet gösteren firmaların katılımı ile Birleşik Arap Emirlikleri'ne 25 -29 Kasım 2018 tarihlerini içeren bir iş gezisi düzenledi.

Çaycuma Meclis Başkanı Ergün Ece'nin başkanlığındaki heyet ilk olarak 25 Kasım'da Dubai'de Üç Türk müteşebbis tarafından kurulan ve Dubai'de yer altı inşaatları yapan firmanın başarı öyküsünü öğrenmek, yurtdışında yaptıkları faaliyetler, yatırımlar, iş süreçleri, karşılaşılan zorluklar ve yeni proje çalışmaları hakkındaki tecrübelerinden yararlanmak, bölgedeki inşaat faaliyetleriyle ilgili bilgi almak, ürün tedariklerini sağlamak, bölge ve bölge işleri konusunda fikir alışverişinde bulunmak amacıyla Detech Contracting LLC firmasını ziyaret edecektir.

26 Kasım'da tüm gün The Big 5 Dubai Fuar'nı ziyaret edecek olan heyete 27 Kasım'da Dubai Ticaret Ataşesi tarafından BAE ve Dubai Pazar hakkında Bilgilendirme Sunumu yapılacak ardından Dubai Türk İş Konseyi Yapı Sektörüne İlişkin Bilgilendirme Sunumu yapılacaktır.

28 Kasım'da tekrar The Big5 Dubai Fuarını ziyaret edecek ve firmalarla görüşme yapacak olan heyet 29 Kasım 2018 günü dönecektir.

Dubai'de gerçekleşecek olan bu fuar ve yapılacak iş görüşmeleri ile dolu bir programla gerçekleştirilecek olan bu gezi ile Çaycuma TSO; Türkiye'nin, Ortadoğu ile olan yakınlığı, paylaştığı ortak kültürel değerleri nedeniyle bölgemiz açısından dış ticaret ilişkilerimize Dubai iş dünyasını da dahil etmeyi amaçlıyor.

Özellikle dış ticarette karşılıklı yeni açılımlar yakalayabilmek, karşılıklı iş imkanları yaratabilmek amacıyla bu geziyi organize eden Çaycuma TSO; başta Big5-Ulıslararası Yapı ve İnşaat Fuarı ziyareti olmak üzere geziye katılan üyelerinin meslek gruplarındaki firmalarla yapacakları görüşmeleri ile firma ziyaretlerini gerçekleştirmelerini ve rehberlik hizmetlerini de sağlayacaktır.

Çaycuma TSO'nun katılımcı üyelerine KOSGEB danışmanlığı da yaptığı "Big5-Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı ve Dubai İş Gezisi" KOSGEB tarafından da onaylanmış olup, mevcut sektörleri uygun olan katılımcılar yurtdışı işgezisi desteğinden yararlanabileceklerdir.

Editör: Pusula Gazetesi