Ön başvuruları alınan Çaycuma TOKİ konutlarının kura çekimi, Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi'nde noter huzurunda yapıldı. 384 kontenjana bin 823 kişinin başvurduğu TOKİ konutlarının kura çekimi için salon yetersiz kalırken, salon dışına ekran konuldu. Vatandaşlar, ayrıca çarşı merkezindeki dev ekrandan da kura çekimini canlı olarak izledi.

Kura çekimine; Kaymakam Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Türkiye Emekliler Derneği Çaycuma Şubesi Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt, Çaycumalı yerel sanatçı Sezai Çağdaş ve Belediye Meclis üyeleri katıldı.

Alt gelir grupları için B1 tipi (2+1) 180, orta gelir gelir grupları için C1 tip (3+1) 224 adet olmak üzere toplamda 384 konutun hak sahipleri ve yedekleri belirlendi. Kurada ismi çıkanlar, mutluluğunu yakınları ile paylaştı. Protokol de birer kura çekerek, hak sahiplerini belirledi.

KANTARCI: "TARİHİ GÜNLERİMİZDEN BİRİNİ YAŞIYORUZ"

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, yaptığı konuşmada, Çaycuma'nın tarihi bir günü daha yaşadığını ifade ederek, "Göreve geldiğimiz günden bu zaman kadar ilk ele aldığımız proje, toplu konuttu. Fakat arazi yoktu. Yer belirleme çalışmaları, bürokrasi gereği epey uzun sürdü. TOKİ, çok güçlü ve çevik bir irade. Çok hızlı konutlar yapıyor. Biz Çaycuma olarak geç kaldık, ama bu farkı inşallah çok çabuk kapatacağız. Kurada adı çıkanları tebrik ediyor, geride kalanları da unutmayacağız. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

ÖNAL: "ZONGULDAK'TA 3 BİN 750 KONUT SAYISINA ULAŞILACAK"

Proje Sorumlusu TOKİ Uzmanı Süleyman Hilmi Önal da, proje hakkında bilgi vererek, "TOKİ tarafından Zonguldak ilimizde birçok yatırımlar hayata geçirilmiştir. Yaklaşık 3 bin 750 konut, 7 cami, 7 engelli yaşam merkezi, 4 hastane, 2 kamu hizmet binası, 1 huzurevi, 4 ilkokul, 1 lise, 1 pansiyon, 1 spor salonu, 12 ticaret merkezi yer almaktadır. İnşaatı devam eden bin 684 konut ile birlikte Zonguldak'ta 3 bin 750 konut sayısına ulaşılacaktır. Başlatılan uygulamaların ve planlama aşamasındaki uygulamaların toplam yatırım bedeli yaklaşık 370 milyon liradır. Bilindiği üzere Çaycuma projesinin ihalesi yapılmıştır. Bu bakımdan proje çalışmaları tamamlandığında zorunlu nedenlerden dolayı konut sayıları azaltılırsa, bugün burada belirlenen hak sahipleri arasında tekrar kura çekilmesi gerekebilecektir" diye konuştu.

KEÇELİ: "NE YAZIK Kİ, İLÇE OLARAK BİRAZ GEÇ FAYDALANMIŞ OLDUK"

Çaycuma'nın TOKİ konusunda çok geç kaldığını ifade eden Kaymakam Serkan Keçeli ise, şunları söyledi:

"Heyecanlı bir anı yaşıyoruz. Biraz gecikmiş bir heyecan. Gerçekten Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız, son yıllarda ülkenin yükselen yıldızı olarak çok önemli işlere imza atıyor. Ne yazık ki, ilçe olarak bundan biraz geç faydalanmış olduk. Ama ne mutlu ki, 384 vatandaşımızı bu konutlar için toplamış bulunuyoruz. Allah, güle güle oturmayı nasip olsun. İnşallah temel atımı ve açılışında hep beraber olmayı temenni ediyorum."

Editör: Pusula Gazetesi