Lale soğanı üretiminin gelir kapısı haline gelmeye başladığı Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinde 'Süs Bitkileri Üretici Birliği' kuruldu.

Çaycuma Ziraat Odası'nda Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Şube yetkilileri gözetiminde gerçekleşen birliğin kuruluş kongresine Çaycuma Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş ve üreticiler katıldı.

Yapılan oylama sonunda 'Çaycuma İlçesi Süs Bitkileri Üretici Birliği' Kurucu Başkanlığına lale soğanı üreticisi Ulaş Kınıcı, yönetime ise İsmail Üstünkol, Mükerrem Sarıöz, Rıza Ayçelebi ve Hasan Gemici seçildi.

Başkan Ulaş Kınıcı ilçede şu anda 20'ye yakın lale soğanı üreticisi bulunduğunu ifade ederek, üreticilerin daha iyi koşullarda ürününü yetiştirmek, pazarlamak, destek almak ve tanıtmak amacı ile birliğin kuruluşuna ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Birliğin faaliyet amacının iç ve dış mekan süs bitkilerini kapsadığını ifade eden Ulaş, projeleri hakkında bilgi vererek üretim için gerekli makine ve ekipmanların birliğe kazandırılacağını ifade etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş birliğin hayırlı olması temennisinde bulunarak; "Amacımız bireyselden çok örgütlü hareket etmeye yöneliktir. Örgütlü üyelerimiz projelendirmeye daha yatkın oluyor, bireysel projelerimiz bazen onaydan geçmeyebiliyor. Süs bitkisi ilçemiz için daha yeni. Bugün lale soğanının yanında zambak, safran ve salep bitkisi gündeme geldi. Süs bitkilerinin oldukça geniş bir alanı var.

Bu zamana kadar yaptığınız üretimlerde bizimle birey olarak karşılaştınız. Tüzel kişilik olduğu zaman çalışmalarımız daha kolay olacak diye düşünüyorum.

Üyelerin her aşamada birliğe destek olması şart. Bizde kurum olarak tüm üreticilerimizin yanındayız"diye konuştu.

Çaycuma Ziraat Odası Rıza Çapkın da birliğin ihtiyaç duymaları halinde hizmet binalarını kullanabileceğini söyleyerek katılan her üreticiye ıhlamur ve kestane fidanı hediye etti.

Editör: Pusula Gazetesi