Çaycuma Belediyesi olağan belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, ilçede, sporun gelişimini sağlamak için başlattığı projeleri de birer birer hayata geçiriyor. Başkan Bülent Kantarcı göreve geldiği 2014 yılından bu yana, ilçenin altyapı sorunlarını çözüp doğalgaz dönüşümünü sağlarken eş zamanlı olarak 15 kilometrenin üzerinde bisiklet yolu yapılmasını da sağladı. Toplumda bu konuda farkındalık yaratmak, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla başta belediye personeli ve sivil toplum örgütü yöneticileri olmak üzere birçok çevreye bisiklet dağıtıldı. Bu kapsamda dağıtılan bisiklet sayısı binin çok üzerine çıktı.

BAŞKAN KANTARCI DA BİSİKLET KULLANIYOR

Çaycuma ilçe merkezinde bisiklet kullanan vatandaş sayısının 10 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Bisikleti aktif olarak kullananlar arasında Belediye Başkanı Bülent Kantarcı da bulunuyor. Kantarcı özellikle havanın güzel olduğu zamanlarda evden belediyeye, belediyeden de kimi toplantılara bisikleti ile gidip geliyor. Vatandaşlar her türlü standarda sahip bisiklet yollarında güvenlik içinde bisikletlerini sürerken kullanan kişi sayısı günden güne artıyor. İlçede sık sık düzenlenen etkinliklerle bisiklet kullanımı özendirilmeye çalışılıyor. Bisikletin yalnızca bir spor aracı olarak değil, ulaşım stratejisinin de bir parçası olarak görülen Çaycuma, araçların yarattığı her türlü kirlilikten arınmaya çalışıyor.

DOĞAL GÖLETTE ÜCRETSİZ VERİLEN SU SPORLARI HİZMETİ İLGİ GÖRÜYOR

Çaycuma Belediyesi yalnızca bisiklet kullanımında değil, su sporlarında da iddialı projelere imza atıyor. Çaycuma'yı ikiye bölen Filyos Irmağı kıyısında oluşan doğal gölette yapılan düzenlemeler sonrası ortaya çıkan spor imkanları vatandaşın büyük ilgisini çekiyor. Vatandaşlar, bura kano ve deniz bisikletleriyle spor yapma imkanı bulurken yaklaşık 800 metre uzunluğundaki göletten hiçbir ücret vermeden yararlanıyor. Gelen ziyaretçiler göletin kenarındaki şezlonglarda güneşlenip, günün yorgunluğunu da atabiliyor.

YAŞAM PARK ALANI'NDA ÇOK MİKTARDA SPOR SAHASI YER ALIYOR

Öte yandan, Filyos Çayı'nın sedde içine alınmasıyla elde edilen alanda geçen nisanda yapımına başlanan "Yaşam Park Alanı" projesi devam ediyor. İçinde çok miktarda kameriye, oturma grupları, çocuk oyun alanları, piknik yerleri, piramit seyir terası bulunan projenin birinci etap çalışmalarında artık sona yaklaşılıyor. İnsanların dinlenip, eğlenirken spor yapabilmelerini sağlamak için futbol, basketbol, mini golf sahası ve tenis kortları da bulunan projede bir de plaj voleybolu sahası yer alıyor. Vatandaşların günün stresini atıp misafirlerini de ağırlayabileceği bu alanla Çaycuma'nın bölgenin cazibe merkezi haline gelmesi amaçlanıyor

KANTARCI'NIN "HAYALİM" DEDİĞİ SPOR MERKEZİ İNŞAATI SÜRÜYOR

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın "Hayalim" dediği içinde, yarı olimpik yüzme havuzu ile diğer spor aktivitelerinin yapılacağı mekanlar bulunan Çaycuma Belediyesi Spor Merkezi'nin inşaat çalışmaları devam ediyor. Devlet yatırımları içinde, ilçelerde yüzme havuzuna yer verilmemesi üzerine harekete geçen Başkan Kantarcı, mimari tasarımı ulusal düzeyde bir yarışma ile belirlenen spor merkezini belediyenin imkanları ile hayata geçiriyor. Yeni Mahalle'de yapımı devam eden spor merkezi tamamlandığında her yaştan Çaycumalının faydalanabileceği kentsel bir mekan ortaya çıkacak. Tüm bölgeye hizmet verecek tesiste ulusal düzeyde sporcuların yetişmesi sağlanacak.

BİNİCİLİK SPORU DA ÖZENDİRİLİYOR

Geleneksel sporların da yaşatılmasına önem veren Çaycuma Belediyesi, Belediye Meclisi kararıyla Rahvan At Yetiştiricilik ve Binicilik Topluğu adı altında bir topluluk oluşturdu. Topluluğa tahsis edilen çiftlikte, ülkemize özgü bir at ırkı olan rahvan atlar yetiştiriliyor. Çiftliği ziyaret edenler rahvan atlara ücretsiz olarak binerken, binicilik sporu ve at yetiştiriciliği konusunda da bilgi edinebiliyor.

HALKIMIZI FİLYOS IRMAĞI İLE YENİDEN BULUŞTURUYORUZ

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Çaycuma bir su kenti. Ortasından bölgemizin en önemli akarsuyu geçiyor. Ancak insanlarımız bundan istifade edemediği gibi hiçbir su sporu da yapamıyor. Biz bu akıl dışılığa son verip, halkımız Filyos Irmağı ile yeniden buluşturan çalışmalara imza atıyoruz. Toplumların sağlıklı düşünüp, doğru kararlar alması için beden sağlıklarının da yerinde olması lazım. Bunun için de spor yapmaları gerekiyor. Hepimiz biliyoruz ki, spor sağlık demek. Bir yandan halkımıza spor yapacak imkanlar sağlarken, diğer yandan kentsel yaşam kalitesini de artırıyoruz. Yatırımlarımız tamamlandığında Çaycumalılar, her türlü aktiviteyi burada yapabilecekleri için başka yerlere gitme ihtiyacı duymayacak. Yatırımlarımızla bölgeye de hizmet sunacağız. Çevre il ve ilçelerdeki vatandaşlarımız da buralardan yararlanmak için misafirimiz olacak. Çaycuma her yönüyle çağdaş kentçiliğin tüm gereklerini yerine getirmiş bir yerleşim birimi olacak" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi